tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > TUALİM KAFE > Genel Kültür
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Genel Kültür Genel kültür bilgilerinin paylaşıldığı kısım... Nedir,Kimdir,Nedendir,Niçin.Nerededir Tüm sorularınızın cevabı burada..


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Laptop Batarya Ömrü Nasıl Uzatılır?
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
879

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 31.03.10, 06:13   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
 
Kedi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Mesajlar: 3.713
Konular: 3171
Puan Grafiği
Rep Puanı:3699
Rep Gücü:56
RD:Kedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 45
128 Mesajına 262 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Laptop Batarya Ömrü Nasıl Uzatılır?

Laptop Batarya Ömrü Nasıl Uzatılır?

İster dizüstü isterse mini dizüstü olsun bir taşınabilir bilgisayarı şarj ettiğiniz andan itibaren olabildiğince uzun süre kullanmak için aşağıdaki 10 maddeye dikkat etmelisiniz. Bu sayede en çok ihtiyaç duyduğunuz anda bilgisayarınızın işlev dışı kalmasını engelleyebilirsiniz.
Yazının ikinci bölümünde ise bir bataryanın toplam ömrünü uzatmak için nelere dikkat etmeniz gerektiğini okuyacaksınız.
Dizüstü bilgisayarın şarj süresini uzatmak için yapılması gerekenler
1. Wi-Fi ve BlueTooth'u kapatın: Dizüstü bilgisayarların tamamında bu hizmetleri otomatik olarak kesmenize imkan veren kısayol tuşları vardır. Bilgisayarınızın kullanma kılavuzuna veya yetkili servise danışarak bu kısayol tuşlarını öğrenip, Wi-Fi ve BlueTooth'u kullanmadığınız anlarda kapatabilirsiniz.
2. Dizüstü bilgisayarınızda oyun oynamayın, müzik dinlemeyin ve DVD izlemeyin; multimedya aktiviteler bataryaların ömrünü hızla kısaltır.
3. PC kart modem, firewire bağlantı, USB cihaz ve optik sürücü gibi her çeşit harici donanımı devre dışı bırakın. Harici fare yerine dizüstü bilgisayarın kendisinde bulunan touchpadi kullanmaya çalışın.
4. Ekran parlaklığını ayarlayın: Görüntü ışığını kısmak bataryanın ömrünü uzatacaktır.
5. Windows güç seçeneklerini en iyi ayarda kullanın: 10 dakika aktivite olmadığında ekranı ve hard diski kapatan bir notebook güç düzeni seçin.
6. Laptop ses hoparlörlerinin sesini tamamen kapatın veya olabildiğince kısın.
7. Bilgisayardaki tüm zamanlanmış görevleri kapatın.
8. Microsoft Office ve diğer uygulamalardaki otomatik kaydetme seçeneklerini devre dışı bırakın.
9. Eğer bilgisayarınızda kablosuz iletişimi sağlayan dahili bir uygulama veya özel bir kart var ise bunu en azından kullanmadığınız zamanlarda kapalı tutun.
10. İster film isterse program olsun herhangi bir uygulamayı CD veya DVD yerine hard disk sürücüsünden çalıştırmak daha az güç harcanmasını sağlayacaktır. En azından sürekli kullandığınız uygulamaları CD veya DVD'den hard diske kopyalayıp oradan çalıştırarak güçten tasarruf edebilirsiniz.

Bataryanın ortalama ömrünü uzatmak için yapılması gerekenler
1. Eğer belirli bir süre kullanmayacaksanız (örneğin bir hafta ve üzeri bir zaman dilimi) bataryayı laptoptan çıkarmalısınız.
2. Bataryayı dondurucu soğuk veya çok sıcak ortamlarda muhafaza etmeyin. Örneğin yaz aylarında bataryanın arabanızda kalmasına izin vermemelisiniz. Isınmış bataryalar çok hızlı boşalır, soğuk olanlar ise gerekli enerjiyi hemen üretip dağıtmakta zorlanırlar.
3. Eğer bilgisayarınız nikel- metal hidrit bir bataryaya sahip ise; bataryayı ayda bir kez tamamen boşaltıp tamamen doldurarak performansını artırabilirsiniz.
4. Yeni bataryaları kullanmadan önce tam şarj etmelisiniz. Yeni bir bataryanın tam kapasiteyle çalışmaya başlaması ancak birkaç kez tam dolup tam boşaldıktan sonra mümkün olabilmektedir.
5. Bilinen dizüstü bilgisayarlara oranla çok daha güçlü özelliklere sahip olan ve masaüstü bilgisayar yerine de kullanılan (Desktop Replacement) bilgisayarlara ait bataryalar da her 3-4 haftada bir tamamen boşaltılarak yeniden doldurulmalıdır.
6. Bilgisayarı üzerinde batarya varken elektriğe bağlı vaziyette bırakmanın bataryanın ömrünü kısaltacağını unutmayın.

Ve laptop kullanıcılarını en çok ikilemde bırakan sorunlardan birisi; bilgisayarı Stand By (bekleme) mı yoksa Hibernate (uyku) modunda mı bırakmalıyım? Bataryaları en iyi performansla ve en uzun şekilde kullanabilmek için dikkat edilmesi gereken bu konuyu daha iyi anlayabilmek için her iki modun da hangi şartlarda kullanılması gerektiğine ayrı ayrı bakalım:
Bekleme (StandBy) modu:
Bu modu bilgisayarınızdan kısa bir süre için uzaklaşacağınız zaman kullanmalısınız. Standby'da monitör, ve hard diskler kapanırken çalışmakta olan uygulamalar ve açık durumdaki dosyalar RAM içinde muhafaza edilir. Bilgisayarı tekrar kullanmak istediğinizde bilgisayar çabuk bir şekilde standby modundan çıkacak ve en son bıraktığınız haline geri dönecektir.
Uyku (Hibernation) modu:
Uzun bir zaman için ayrılacağınız zaman bilgisayarı kelime olarak kış uykusu anlamına gelen hibernation modunda bırakabilirsiniz. Bu modda çalışma dosyalarının tamamı hard disk hafızası üzerine kaydedilir. Bilgisayarı yeniden başlattığınızda ise tüm dosyalarınıza en son bıraktığınız haliyle ulaşabilirsiniz.
Windows XP'de Start, Turn Off Computer (Bilgisayarı Kapat) adımlarını seçtiğinizde karşınıza gelecek seçenekler; Stand By (Beklet), Turn Off (Kapat) ve Restart (Yeniden Başlat) olacaktır. Hibernate modunu aktive etmek için kürsörü Stand By seçeneği üzerine getirdikten sonra Shift tuşuyla aynı anda üzerine tıklamalısınız.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Boşverdim
Kedi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
batarya, laptop, laptop batarya ömrü nasıl uzatılır, nasil, omru, uzatilir, uzatılır


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Rüyada Batarya Görmek - Rüyada Batarya Görmek Açıklaması ve Yorumu - Batarya Rüya Tab Tarot A-B-C-D-E-F-G ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 19.03.13 02:02
Laptop Monitörü Yeterli Gelmeyenlere tualim Bilişim ve Teknoloji Haberleri 0 06.08.09 05:55
Laptop'unuzun pil süresini artırmanız için 15 küçük püf noktası Okyanus Network ve İnternet 0 27.06.09 18:09
Uçuk Kaçık Laptop'lar Okyanus Bilişim ve Teknoloji Haberleri 0 07.04.09 00:32
Çiçeğin Ömrü Okyanus Çocuk Masalları/Çocuk Hikayeleri 0 09.09.08 17:23


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 16:12 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2