tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Göz Hastalıkları (http://www.tualimforum.com/goz-hastaliklari/)
-   -   Göz ile İlgili Doğrular ve Yanlışlar (http://www.tualimforum.com/goz-hastaliklari/40763-goz-ile-ilgili-dogrular-ve-yanlislar.html)

Fenci 09.12.09 15:35

Göz ile İlgili Doğrular ve Yanlışlar
 
Göz ile İlgili Doğrular ve Yanlışlar

Göz sağlığıyla ilgili neleri doğru biliyorsunuz, ama aslında yanlış Ya da yanlış diye düşündükleriniz ilaç kadar yararlı.
Sizler için bir liste hazırladım işte en gözde doğrular ve yanlışlar. Bilim Üniversitesi Göz Bölüm Başkanı Prof Dr Halil Bahçecioğlu Mynet yazdı.

Göze çayla pansuman yapmak doğru mu?

Doğru
Doğru, ben çayla pansumanı hep tavsiye ederim Demlendikten sonra uzun süre beklemiş çayın içinde antiseptik maddeler oluşur. Bunlar neredeyse bir antibiyotik görevi görür.http://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgO yüzden göz arpacığı, kirpik dibi iltihabı ve göz nezlesine çayla pansuman çok iyi gelir. Akşam demlenmiş çayı bekletip, sabah pansuman yapmak en doğrusu.

Ya göz altlarında oluşan morluklar, onlardan kurtulmak için hemoroid kremleri işe yarar mı?

Yanlış
Bağımlı olursunuz. Hemoroid kremlerinin damar büzücü etkisi vardır. Tıpkı göz damlası gibi Gözünüz kızarır, damlayı damlatırsınız ve gözünüz bembeyaz olur. Yalnız bu kremleri kullanmaya başlarsanız, devamlı sürmeniz gerekir .Çünkü siz damarı büzdükçe damar açılacaktır. Yani hemeroid kremine bağımlı kalabilirsiniz. Buz kompresi de göz altı morluklarını giderir.

Çok okumak, çok çalışmak gözü bozar

Yanlış
Gözün temel işlevi görmektir Dolayısıyla, göz asli görevini yaparken zarar görmez Yeter ki; bu sırasında ultraviyole ışık, lazer ışığı, demir kaynağı gibi güçlü ışıklara maruz kalmasın.

Açık renk gözler, ışığa çok hassastır

Doğru
Açık renk gözler koyu renk gözlere oranla daha az pigment içerdiğinden, ışığa karşı daha hassastır.

Uzun süre bilgisayar karşısında çalışmak gözü bozar

Yanlış
Bilgisayardan yayılan ışınların göze zararı yoktur Gözünde kırma kusuru olan kişilerde;http://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgkızarıklık, ense ve baş ağrısına neden olabilen bilgisayar sağlıklı göze negatif etki etmez.

A vitamini gözü kuvvetlendirir Bol havuç yemek görmeyi keskinleştirir

Yanlış
Sadece yaşlılarda makula dejenerasyonunun önlenmesinde A,C, E vitaminleri ile çinko ve bakır minerallerinin faydalı olduğu kanıtlanmıştır.

Havuç göz için çok iyidir

Yanlış
Öyle olsaydı ben her gün havuç yerdim. Kayısı yiyin çok iyi gelir, havuç yiyin daha iyi görürsünüz gibi birhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgşey bugüne kadar bilimsel olarak kanıtlanmamıştır. Tek yönlü gıda almadığınız sürece vücudun ihtiyacı olan tüm vitaminleri yediklerinizden zaten alırsınız.

Gözü bozuk kişilerin çocuklarının gözlerinin bozuk olma riski yüksektir

Doğru
Miyop, hipermetrop, astigmat, presbiyopi ve göz tansiyonunda genetik faktörün çok önemli olduğu kanıtlanmıştır.

Televizyonu yakından izlemek gözü bozar

Yanlış
TV'yi yakından izleme gereksinimi olan kişilerin gözünde zaten kırma kusuru vardır. Özellikle çocuklarda, bu durum göz bozukluğunun önemli bir işaretidir.

Gözde ışık çakmaları ve leke göz bozukluğunun belirtisidir

Doğru
Mutlaka ciddiye alınmalı ve bir uzmana başvurulmalı

İsli cam güneşe veya güneş tutulmalarına karşı gözleri korur

Yanlış
Bu tip materyaller göz bebeğini büyüttüğünden, göze zararlı ışınların daha fazla girmesine neden olur.http://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgGüneşe veya güneş tutulmasına ultroviyole ışınları ve belli dalga boyunu absorbe eden camlarla bakılması gerekir.

Atari oyunları gözü bozar

Yanlış
Görme pasif bir eylemdir. Gözünde kırma kusuru olanlarda baş ve boyun ağrılarına neden olabilenhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgatari tipi oyunların sağlıklı göz üzerinde olumsuz etkisi yoktur. Hatta, göz tembelliğinin tedavisinde olumlu etkileri olur.

Çok ağlamak göz yaşlarını kurutur

Yanlış
Göz yaşı göz çevresindeki çeşitli dokularda sürekli üretilir. Ağlamakla kurumaz.

Not: İnternetten alıntıdır.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 07:25 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2