tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Göz Hastalıkları (http://www.tualimforum.com/goz-hastaliklari/)
-   -   Katarakt Cerrahisi Sonrası Ortaya Çıkabilecek Sorunlar Nelerdir? (http://www.tualimforum.com/goz-hastaliklari/41663-katarakt-cerrahisi-sonrasi-ortaya-cikabilecek-sorunlar-nelerdir.html)

Fenci 22.12.09 14:51

Katarakt Cerrahisi Sonrası Ortaya Çıkabilecek Sorunlar Nelerdir?
 
Katarakt Cerrahisi Sonrası Ortaya Çıkabilecek Sorunlar Nelerdir?

Katarakt cerrahisi oldukça güvenli bir cerrahi olup sonuçları çok iyidir. Katarakt cerrahisinin meydana getirdiği sorunlar çeşitlilik itibariyle fazla olmakla birlikte görülme sıklığı azdır. Son yıllarda meydana gelen hızlı gelişmeler ve fakoemulsifikasyonunhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgdaha fazla uygulanması hasta memnuniyetini artırmıştır. Önemli olabilecek bazı sorunlar yine de görülebilmektedir.


Kornea bulanıklaşması Özellikle birden fazla cerrahi geçirenlerde ve yaşlı kişilerde kornea arka tabakasının hasar görmesi neticesinde meydana gelir. Çoğunlukla kendiliğinden iyileşir. İyileşmediği ve görmeyi engellediği takdirde kornea nakli gerekebilir.
Gözlük ihtiyacı Katarakt cerrahisine alınmadan önce bilgisayarlı cihazlarla göz içine yerleştirilmesi gereken lensin numarası belirlenebilir. Buna rağmen cerrahi sonrasında gözlük kullanmayı gerektiren bir kusur ortaya çıkabilir.http://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgBunların başında astigmatizma gelir. Astigmatizma riski fakoemulsifikasyon yönteminde daha azdır.
Göz içi basınç yükselmesi Ameliyat esnasında kullanılan ilaçlara bağlı olarak erken dönemde sık karşılaşılan bir problem olup ilaçlarla tedbir alınır. Sonra kendiliğinden düzelir. Geç dönemlerde de bu risk bulunduğu için hastaların belli aralıklarla muayeneden geçmesinde fayda vardır.
Gözde reaksiyon oluşması Her gözde mutlaka reaksiyon olur. Ama bazı gözlerde daha fazlahttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgolur.
Göz içi lensi ilgili sorunlar Göz içi lensler göze uyumlu maddelerden yapılırlar ve çoğunlukla bir sorun çıkarmazlar. Nadiren sorunlar olabilir
Lens arka zarının kesifleşmesi Lens ve ameliyat teknolojisinin ilerlemesiyle günümüzde daha nadir görülmektedir. Meydana geldiği takdirde lazerle, ameliyata gerek kalmadanhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpggiderilebilir.
Sinir tabakası ile ilgili sorunlar Nadiren retina dekolmanı ve merkezi görme noktasında ödem oluşması gibi durumlarla karşılaşılabilir.
Enfeksiyon Katarakt cerrahisi sonrası meydana gelen enfeksiyonlar. çok ciddi seyredebilir ve gözün ya da görmeninhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgkaybına kadar gidebilir. Genellikle gözde ağrı, kızarıklık, görme kaybı gibi belirtileri vardır Derhal tedavi gerektiren bu durum nadiren görülür.

Katarakt cerrahisinin sonuçları
Fakoemulsifikasyon yapılan hastaların %90'dan fazlasında %60-70'in üzerinde görme elde edilmektedir. Ancakhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpggözün sinir tabakası ile ilgili bir problem varsa bu sonucu elde etmek zordur. Katarakt cerrahisinden sonra yakın veya uzak gözlüğüne ihtiyaç duyulabilir.

Not: İnternetten alıntıdır.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 15:56 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2