tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Göz Hastalıkları (http://www.tualimforum.com/goz-hastaliklari/)
-   -   Bilgisayar Başında Göz Sağlığını Korumak (http://www.tualimforum.com/goz-hastaliklari/41802-bilgisayar-basinda-goz-sagligini-korumak.html)

Fenci 23.12.09 22:42

Bilgisayar Başında Göz Sağlığını Korumak
 
Bilgisayar Başında Göz Sağlığını Korumak

Bilim adamları, yaptıkları bir araştırmanın sonucunda; gözleri hafifçe kısmanın, kişinin göz kırpmasını yarı yarıya, yani dakikada 15'ten 75'a düşürdüğünü görmüş. Gözleri tamamen kısmak (yani gözlerin yarım kapatılması), göz kırpmasını dakikada 4 kereye düşürüyor. Bu kadar az göz kırpılınca ve her kırpmanın arası bu kadar açılınca, gözler de yanmaya ve acımaya başlıyor. Bu durum kalıcı bir rahatsızlığahttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgyol açmıyor ama tüm gününüzü böyle geçirmek istemezsiniz herhalde.

Üç Basit Yöntemi Var

Gözlerinizi kısmanın yol açtığı problemleri üç basit yöntemle çözebilirsiniz:

* Gözlerinizin direkt olarak baktığı bilgisayar ekranını düzeltin. Okunurluğu daha düzgün kılmakhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgiçin parlaklığını ve kontrast seviyelerini ayarlayın.

* Gözlerinizi, her 15 dakikada bir, 30 saniyeliğine uzaktaki bir şeye odaklayın. Vücudunuzu,http://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgoturduğunuz yerden sık sık kaldırın.

* Bu konuda altın standart şudur: Her 90 dakikada bir 10 dakikalık yürüyüş yapın. Bu, gözleriniz kadarhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgomurganız ve bilekleriniz için de iyidir Ve gözlerinizi her zaman nemli tutabilmek için sık sık kırpıştırın.

Prof.Dr.Mehmet Öz

Not: İnternetten alıntıdır.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 05:43 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2