tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Göz Hastalıkları (http://www.tualimforum.com/goz-hastaliklari/)
-   -   Gözlük Camları Yapıldıkları Maddeye Göre Sınıflandırılır (http://www.tualimforum.com/goz-hastaliklari/41897-gozluk-camlari-yapildiklari-maddeye-gore-siniflandirilir.html)

Fenci 25.12.09 21:55

Gözlük Camları Yapıldıkları Maddeye Göre Sınıflandırılır
 
Gözlük Camları Yapıldıkları Maddeye Göre Sınıflandırılır

A- Cam (mineral) mercekler: 2 tiptir
1- Kron (crown) cam: En sık bilinen cam tipidir
2- Flint cam (ilk üretilen camların çakmaktaşından imal edilmesi nedeniyle bu isim verilmiştir): Bazı elementlerin eklenmesiyle (titan, lantan gibi) yüksek kırıcılığa sahip camlar üretilmiş ve böylece daha ince camlar üretilebilmiştir. (İnceltilmişhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgcam)

B- Plastik (organik) mercekler: 2 ana tipi vardır:
1- CR-39 ( Columbia Reçinesi): Alil diglikol karbonattan yapılır. "Organik cam" olarak da bilinir.
2- Polikarbonat cam: Mineral camlara ve Cr-39' a göre kırılmaya çok daha dirençli camlardır. Özellikle sportif faaliyetler sırasında emniyetli gözlük kullanımı için idealdir.

Mineral camların avantajları; uzun ömürlü olması, daha ince olması, ışık saçılmasının az olması, ısıya dirençli oluşu. Dezavantajları; ağır olması, kırılgan olması, cam işlenmesihttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgsırasında hasar görebilmesi.
Organik camların avantajları; hahif ve dirençli olması, renklendirmenin kolay olması ve işleme sırasında hasar görmemesi Dezavantajları; Daha kalın olmaları, çabuk çizilmesi, ısıyahttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgdayanıksız oluşu

Not: İnternetten alıntıdır.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 21:06 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2