tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > BİLGİSAYAR-DONANIM ve İNTERNET > Grafik Tasarım
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Grafik Tasarım Photoshop-Freehand-Flash


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Gerçek Fotoğrafa Grafik Havası Verme Tekniği
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1386

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 14.08.08, 06:28   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
 
Kedi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Mesajlar: 3.713
Konular: 3171
Puan Grafiği
Rep Puanı:3699
Rep Gücü:56
RD:Kedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 45
128 Mesajına 262 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Gerçek Fotoğrafa Grafik Havası Verme Tekniği



Bu hale getireceğiz...





Resmi photoshopla açıyoruz. Araç çubuğundan Lasso simgesine sağ tıklayarak Polygonal Lasso'yu seçip, boyun ve yüzün dış hatlarını resimdeki gibi işaretliyoruz. Bunu yaparken sol üstteki seçeneklerden New Selection seçili olmalıdır.




Dış hatları işaretledikten sonra gözleri kirpiklerin başladığı yer de dahil olmak üzere, kaşları tüylerin bittiği sınırdan, burun delikleri ve delik kenarlarındaki kıvrımları içine alacak şekilde ve en önemlisi de dudakları ekstra özen göstererek tam sınırından işaretliyoruz. Dudaklara ayrı bir özen gösterin çünkü bikaç aşama sonra önemli bir hal alacak. Bu seçim sırasında sol üstteki seçeneklerden Subtract from selection seçili olmalıdır, aksi halde ilk seçtiğiniz alan kaybolabilir.




Seçimimiz tamamlandı, seçimin iç bölgesinde herhangi biyere (emin olmak için yanaklara) sağ tıklayıp "Layer from background" seçeneğini seçiyoruz. Daha sonra karışıklık olmaması için yeni oluşturduğumuz Layer'ın (Layer1) adını "maske" olarak değiştiriyoruz.



Maske layerı seçiliyken Filter menüsünden Blur -> Gaussian Blur seçiyoruz ve göz zevkimize göre bir değer veriyoruz. Ben 4,4 verdim.




Bir önceki aşamada blur efektinden sonra ilk bölümde efekt dışı bıraktığımız göz dudak ve kaş gibi bölümlere taşan ten rengini resimdeki silgi ayarlarını yapıp siliyoruz. Dikkat etmeniz gereken gözlerin sadece içini ve üst kirpik bölümündeki siyah bölgeyi silmeniz, tabi yine dudaklara ekstra özen gösteriyoruz.




Ek olarak kulak bölgesindeki kıvrımların açığa çıkması için silginin opacity değerini 35 yapıp kıvrım üzerinde iki kez gezdirmek yeterli olacaktır. Ayrıca burnun uç noktasında pütürlü bir görüntü varsa Smudge aracıyla orayı biraz yayabilirsiniz böylece daha yumuşak görünüm alır. Son hali aşağıdaki gibi olmalıdır.



Sıra geldi dudaklara.. Öncelikle "Background" layerını seçmelisiniz. Resimde görülen ayarlarla smudge fırçasıyla dudakları okların gösterdiği yöne doğru çekiyoruz. Konunun başında ısrarla dudakları işaretlerken özen gösterin demiştim, yeterince özen göstermişseniz alt ve üst sınırlarda dışarı taşma korkusu yaşamadan rahatça çekebilirsiniz ama iç kısımlarda dikkatli olun, gerekirse fırça boyutunu düşürün.




Background layerı seçiliyken resimdeki ayarlarla blur fırçasını seçiyoruz ve saç kısımlarında her bölgeden yalnızca bir kez geçecek şekilde gezdiriyoruz.




Resmimiz yüzeysel olarak tamamlandı, şimdi makyaj ve ince detaya geldik. Layer -> New -> Layer menüsünden yeni bir layer yaratıyoruz ve adını "far" koyuyoruz. Layers penceresinde bu layerın en üstte olmasına dikkat ediyoruz ve resimdeki ayarlarla brush aracını seçip göz kapağının ucuna birer paralel çizgi çekiyoruz. Ben mavi tonunu seçtim, siz kafanıza göre herhangi bir renk seçebilirsiniz.





Filter menüsünden Blur -> Gaussian Blur diyoruz yine ve yine göz kararı bir değer giriyoruz, ben 17,7 girdim. Böylece rengimiz göz kapağının teniyle karışıyor. Kaşlara ve göz içlerine gelen renk taşmalarını silgiyle siliyoruz. Aşağıdaki gibi bir hal alıyor.



Yukardaki işlemin aynısını bu kez siyah renk kullanarak göz altına uyguluyoruz, böylece gözler daha belirgin hale geliyor. Daha sonra Background layerını seçip dudak kalınlığından biraz büyükçe bir Burn fırçası seçip alt dudağa uyguluyoruz. Mümkün olduğu kadar alttan sürün, yine taşırmaktan korkmayın çünkü maske layerı taşmasını engelleyecektir. Son hali aşağıdaki gibi gözükür.



Resmimiz bitti sayılır. Layer menüsünden Flatten Image seçeneğini seçiyoruz. Sonra Image menüsünden Adjustments diyor, Hue/Saturation a giriyor ve Saturation değerini -30 yapıyoruz. Bunu yapmak zorunda değilsiniz, benim tercihim. Renkler fazla parladığında düzensiz görünür, tonu bu şekilde düşürdüğünüzde daha yumuşak görünecektir.



Böyle giderse bitmeyecek gerçekten sıkıldım, son olarak Image -> Adjustments -> Brightness/Contrast menüsünden Brightness -4, Contrast +14 verebilirsiniz.




Bu aşamadan sonra ne kadar özenirseniz o kadar güzel olur. Göz kapaklarının siyahını smudge ile uzatıp şekil yapabilirsiniz, göz içlerine hafif dodge, göz ortalarına sharpen uygulayabilirsiniz (hem belirginleştirir hem parlatır). Küpe, kolye vb. aksesuarlara da her zaman sharpen uygulayabilirsiniz.






Benim geldiğim son nokta. Sıkılmaz ve daha çok özenirseniz eminim daha iyilerini yapabilirsiniz.


alıntıdır
--------------Tualimforum İmzam--------------
Boşverdim
Kedi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
fotografa, gercek, grafik, havasi, teknigi, verme


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Hakan Gerçek Biyografisi - Hakan Gerçek Kimdir - Hakan Gerçek Hayatı - Hakan Gerçek Y Kartal Tiyatrocuların Hayatı ( Biyografisi ) 0 24.09.14 22:13
Rüyada Söz Verme Görmek - Rüyada Söz Verme Görmek Açıklaması ve Yorumu - Söz Verme Tarot N-O-Ö-P-R-S-Ş ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 18.12.12 14:22
One Stroke Tekniği Örnekleri - Ahşap Boyama One Stroke Tekniği Berfin Hobiler 2 09.05.11 01:44
Gerçek Marmoset (Callithrix)-Gerçek Marmoset Genel Bilgi-Gerçek Marmoset Resimleri Fenci Memeliler 0 03.05.10 12:31
Tek Şişle Örgü Nasıl Örülür-Tıg İle Örgü Tekniği-Tunus İşi Tekniği Berfin Elişi-Örgü Teknikleri 0 30.12.09 15:08


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 01:48 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2