tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Guinness Rekorları (http://www.tualimforum.com/guinness-rekorlari/)
-   -   44 Saatlik Konser (http://www.tualimforum.com/guinness-rekorlari/36290-44-saatlik-konser.html)

blue 27.08.09 17:45

44 Saatlik Konser
 
44 Saatlik Konser - Konser Guınness Rekorlar Kitabı'nda


İrlandalı bir gruba ait 42 saat 38 dakikalık en uzun konser rekorunu, 44 saat 20 dakika sahnede kalarak kıran İskenderunlu Hi-Jazz Grubu'nun rekoru, Guinness Rekorlar Kitabı tarafından onaylandı.


Hatay'ın İskenderun İlçesi'ne bağlı Arsuz Beldesi'nde bu yıl 1.'si düzenlenen kültür sanat festivali kapsamında, 6 gençten oluşan Hi-Jazz Grubu, Guinness Türkiye Temsilcisi Prof. Dr. Orhan Kural, imamlar Cumali Orak, Muhammed Açıkalın, papaz Dimitri Yıldırım ve haham Sahun Canalıcı gözetiminde 44 saat 20 dakika sahnede kalarak, İrlandalı bir gruba ait olan 42 saat 38 dakikalık dünya rekorunu kırmıştı. Dünya rekorunu kırmayı başaran Hi-Jazz Grubu'nun üyeleri Ethem Yavuz, Caner Yavuz, Umut Yavuz, Çağdaş Tirkav, Ayhan Aydınoğlu ve Emre Uğur, Arsuz Belediye Başkanı Fuat Süme ile birlikte düzenledikleri basın toplantısında, rekorun Guinness yetkilileri tarafından tescillendiğini açıkladı. Grup üyesi Ethem Yavuz, "'Yapacağız' demiştik, yaptık. Dünya rekorunu kırdık. Londra'dan bizi arayan Guinness yetkilileri rekorun tescillendiğini, dünyanın en uzun konser rekorunun Türkiye Hi-Jazz Grubu'na ait olduğunu söyledi. Bu haber bizi çok sevindirdi. Bizim elde ettiğimiz bu başarı bence milli bir başarıdır. Rekoru kırmamızda emeği geçenlere, başta Arsuz Belediye Başkanı Fuat Süme olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Önümüzdeki yıllarda yeni dünya rekoru denemelerine girişeceğiz" dedi.

En uzun konser rekorunun Arsuz'da kırılmasına çok sevindiğini belirten Arsuz Belediye Başkanı Fuat Süme ise, rekor denemesinin hazırlıklarının 6 ay önce başladığını ve sonucun başarıya ulaştığını, bundan da mutluluk duyduğunu ifade etti. Dünyada en çok satılan kitabın Guinness Rekorlar Kitabı olduğuna dikkat çeken Süme, "Bu rekor sayesinde tüm dünya Türkiye'yi, İskenderun'u ve Arsuz'u daha iyi tanımış olacaktır. Ben elde ettikleri başarıdan ötürü Hi-Jazz Grubu'nu kutluyorum" diye konuştu.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 11:44 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2