tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > TUALİM KAFE > Guinness Rekorları
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Guinness Rekorları Guinness Rekorları kitabı,Guinness Rekorları tanıtımı,Guinness Rekorları kitabında yer alan rekorlar


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Guinness Dünya Rekorları Sıkça Sorulan Sorular ?
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
2167

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 27.08.09, 20:20   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
blue - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 1.068
Konular: 940
Puan Grafiği
Rep Puanı:3673
Rep Gücü:54
RD:blue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 79
105 Mesajına 214 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Guinness Dünya Rekorları Sıkça Sorulan Sorular ?

1. “Bir rekor kırmak için nasıl başvurabilirim?"
Yapmanız gereken ilk şey bizi nasıl bir kırmak istediğiniz rekoru söylemek. Bu işlemi yapmak için internet sitemizdeki “Break a World Record (Bir Dünya Rekoru Kırın)” bölümündeki formu doldurun.

Eğer mevcut bir rekoru kırmak istiyorsanız size şu andaki rekor detaylarını, ve rekor kırma girişiminizde takip etmeniz gereken ilgili kuralları ve talimatları rekor kırdığınızı ispatlamanız için gerekli olan şeyleri söyleyen (Record Breakers Pack) Rekor Kırma Yönergesi’yle gönderiyoruz. Daha önce denenmemiş bir şeyi denemek istiyorsanız, iddianızı değerlendirip size denemeniz bir Guiness Dünya Rekoru kriterlerine uygun olup olmadığını size bildireceğiz.

2. “Başvurumu mektupla yapabilir miyim?”

Hayır. Biz yalnızca online form ile yapılan başvuruları değerlendirmeye alıyoruz. İnternet bağlantınız yoksa, başvurunuzu internet noktalarından yapabilir ya da birilerinden size yardım etmesini isteyebilirsiniz. Başvuruda belirtilen isimlerle uyuşmayan bütün rekor başvuruları reddedilecektir.

3. “Rekor nasıl onaylanıyor?”

Rekor kırma kılavuzu elinize geçer geçmez rekor denemenizi yapabilir, kılavuzda ve Rekor Kırma Yönergesi’nde belirtildiği gibi kanıtlarınızı toplayabilirsiniz. Kanıtlarınızı Londra ofisimize gönderebilirsiniz. Rekor talebinizin uygun bulunması durumunda, başarınızı onaylayan bir sertifikayla birlikte altı hafta içinde size geri döneceğiz. Başvurmadığınız bir rekor için bize kanıtlar göndermeniz durumunda, sürecin devam etmesi mümkün olmayacaktır.

4. “Rekor Onayı” nedir?

Rekor hakemi Guinness World Records’un resmi hakemidir ve denemenize katılarak başarılı olmanız durumunda rekorunuzu hemen onaylar. Rekor hakemi Guinness World Records’un resmi hakemidir ve denemenize katılarak başarılı olmanız durumunda rekorunuzu hemen onaylar. Ancak, bir hakem olmadan da rekorunuzu onaylatmanız mümkün - Ancak Guinness World Records’dan bir hakemi girişiminize davet etmeniz, rekorunuzun anında duyurulmasını ve temsilcimizin size o anda Guinness World Records sertifikası vermesini sağlayacağından, rekorunuzun profilini yükseltecek ve basının ilgisini daha çok çekecektir.

Guinness World Records hakemleri, rekorun kurallara uygun olarak gerçekleştirildiğini güvence altına almak amacıyla sık sık rekor denemelerine katılmaktadırlar. Hepsi basına röportaj verme konusunda iyi eğitim almışlardır ve dolayısıyla denemeniz öncesi, esnası ve sonrasında radyo, TV ve gazetelere bilgi vermek için hazır olacaklardır. Rekor denemenizin başarılı olması durumunda temsilci size hemen çerçeveli bir Guinness World Records sertifikası vererek başarınızı belgeler. Sertifika başarınızın önemli bir unsurudur ve medyanın ilgisini çekecektir.

Hakemlik hizmetimizin bir parçası olarak basın açıklamanızın bir özetini bünyemizdeki Basın Ofisi’mize gönderiyor ve basın bültenininizin medyaya dağıtılmasında size yardımcı oluyoruz. Ayrıca rekorunuzu kırdıktan sonra göndereceğiniz fotoğraflarınızın ve rekor bilginizin dağıtılmasını sağlıyoruz. Buna ek olarak, Londra’daki ofisimizden sizin rekorunuzla ilgilenmek üzere bir Rekor Yöneticisi görevlendiriyor ve rekorunuzla ilgili kuralları, talimatları ve organizasyonu hakkındaki sorularınızı cevaplamak üzere hızlı ve dostça bir hizmet sunuyoruz.

Bu hizmet yalnızca belli bir sayıda rekor girişimcisi için mümkün olmaktadır ve katılım ücreti, rekor mahalline gidiş, dönüş, transferler ve gerekiyorsa konaklama masraflarını içermektedir. Denemenizde bir Rekor Hakemi bulunmasını istiyorsanız, bize +44 207 891 4500 nolu telefondan ulaşabilirsiniz.

5. "Rekor kırma başvuruma yanıt almam ne kadar sürer?”

Her yıl rekor girişiminde bulunmak ya da kırmak isteyen insanlardan 60 bine yakın soru alıyoruz. Aldığımız soru sayısına bağlı olarak yanıtlama süremiz 4 ile 6 hafta arasında değişebiliyor. Ancak bundan çok daha kısa süre içinde bir yanıt almak istiyorsanız size ‘Fast Track’ (Hızlı İzleme) hizmetimizi öneriyoruz

6. "Hızlı İzleme Servisi nasıl çalışıyor?"
Rekor Yönetimi Takımı’nın bir rekor başvurusunu yanıtlaması 4 ya da 6 hafta almaktadır. Ancak bundan çok daha kısa süre içinde bir yanıt almak istiyorsanız size size üç gün içinde yanıt verecek ‘Fast Track’ (Hızlı İzleme) servisimizi önerebiliriz.

Hızlı İzleme hizmetine istediğiniz her an ulaşabilirsiniz. Bu hizmetin bedeli 400 pounddur ve hizmet içinde;

* İddianız 3 içinde incelenir ve Guinness Dünya Rekorlarından yanıt verilir.
* Sitedeki Üyelik Alanı’ndan Hızlı İzleme hakkında sorulan sorulara öncelik verilir.
* İki gün içinde gönderdiğiniz kanıtlara öncelik verilip verilmediğini öğrenebilirsiniz.

Rekor denemenizin daha sonraki evrelerinde, denemenizin kanıtlarını gönderdikten sonra Hızlı İzleme hizmetinden faydalanmaya karar verirseniz, kanıtlarınızı 3 çalışma haftası içinde değerlendiririz. Bu durumda ücret 300 pound olacaktır.

7. “Rekor denemesinin kabul edilmemesi durumunda Guinness World Records geri ödeme yapacak mı?”

Hayır. Rekor denemeniz Guinness Dünya Rekorları kriterine uygun değilse, size nedenlerini açıklayan bir geri bildirimde bulunuyoruz. Geri bildirimimizde sizin için alternatik bir rekor önerisinde bulunabiliriz. Rekorunuzun yeni bir GWR kategorisi olarak kabul edilmemesi ya da başvuruda bulunduğunuz kategorinin artık geçerli olmaması durumunda hızlı izleme süreci için ödediğiniz ücreti geri ödemediğimizi unutmayınız.

8. “Kitabı nereden satın alabilirim?”
Kitap, Eylül ayından itibaren bütün dünyada, tüm büyük kitapçılarda bulunabilir. Ayrıca online olarak Amazon.com’dan da satın alabilirsiniz..

9. "Bir rekor girişimi için, kanser tanısı konmuş 6 yaşındaki bir çocuğa bir tebrik kartı/kartvizit ya da şirket mektubu göndermem istenmişti. Bu rekor girişimi hâlâ devam ediyor mu? "

Bu rekor girişimi sona erdi. Yıllar önce kanserle savaşan bir çocuk kendisine en fazla nesne gönderilen insan rekorunu kırabilmek için bir kampanya düzenleyerek, herkesin kendisine geçmiş olsun mesajı göndermesini istemişti. Çocuk yalnızca 1991 yılının Guinness World Records kitabına girmeyi başarmakla kalmayıp, sağlığına tamamen kavuştu.

Ne yazık ki o günden bu yana, asıl hikayenin değişik versiyonlarını içeren mail zincirlerinin arkası kesilmedi. Bunlardan bazıları geçmiş olsun mesajı yerine kartvizit ya da tebrik kartı istedi. Lütfen bu tür isteklere yanıt vermeyin ve size bunlardan söz edildiğinde bunun bir aldatmaca olduğunu mutlaka anlatın

10. "Zinciri kırmaz da mektubu/ postayı gönderirsem Guinness World Record kitabına gireceğim söyleyen bir zincirleme mektup/posta aldım. Aslı var mıdır? “

Guinness World Records elektronik posta ya da posta yoluyla gönderilen zincirleme mektuplarla ilgili rekorları kabul etmemektedir. Eğer mektubu gönderen herkesin rekorlar kitabında yer alacağını söyleyen bir mektup ya da elektronik posta alırsanız, lütfen derhal imha edin.. Posta servisi ve Guinness World Records işin içinde olduğunu söyleseler bile, bu bir aldatmacadır.
Eğer meşru olduğunu iddia eden bir mektup zinciri içerisine girdiyseniz, bunun gerçek olmadığını söyleyerek sizi hayal kırıklığına uğrattığımız için üzgünüz.

11. "En sık kırılan rekor hangisidir?"

Düzenli olarak kırılan ilginç rekorlar var. Örneğin DJ maratonları her ay düzenleniyor. Düzenli olarak kırılan rekorlardan biri de, rekor kıranın doğum tarihinin resmi olarak onaylanmasının ardından kırılan dünyanın en yaşlı insanı rekoru.

12. "En fazla Guinness Dünya Rekoru sahibi kimdir?"

En fazla Guinness World Records’a sahip isim Ashrita Furman’dır. Rekorları arasında, çene üzerinde dengelenen en fazla bardak, zıp zıpla gidilen en uzun mesafe, zıp zıp ile CN Kulesi’ne en kısa zamanda tırmanış ve 24 saat içinde oynanan en fazla seksek oyunu var.

13. "Guinness World Records Ltd’nin merkezi nerede?"

Guinness World Records Ltd merkezi İngiltere, Londra’da bulunmaktadır. Posta yoluyla irtibata geçmek için aşağıdaki adresi kullanabilirsiniz:
Guinness World Records Ltd, 3rd Floor, 184-192 Drummond Street, London, NW1 3HP.

14. "Rekor girişiminde bulunmak için ne kadar ödemem gerekiyor?"

Aslına bakarsanız, hiçbir şey ödemiyorsunuz! Guinness World Records’un ücret karşılığı verdiği tek hizmet ‘Fast Track’ (Hızlı İzleme) .Bunun dışında ücrete tabi olan diğer bir hizmet de –eğer anlaşma sağlandıysa- personelimizin rekor girişiminize katılmasıdır
.
Ayrıca rekorunuzu onaylamamızın ardından size ücretsiz olarak verdiğimiz sertifikalardan ilave kopyalar istemeniz durumunda ücret talep edilmektedir.

15. “Guinness World Records rekor kıranlara ne kadar ödeme yapıyor?”

Rekorlar için kesinlikle para ödemiyoruz- ayrıca masrafları karşılamıyor, sponsorluk sağlamıyor ve ekipman temin etmiyoruz. Guinness World Record’a sahip olmanın getirdiği uluslararası prestiji ve tanınırlığın, yeterince büyük bir ödül olduğuna inanıyoruz.

Ayrıca rekor sahiplerimiz, mali kazançla değil bir hedef belirlemek, başarmak ve amaçlarına ulaşmanın yarattığı tatmin duygusuyla teşvik ediliyorlar ve resmi Guinness World Records sertifikasına sahip oluyorlar.

16. "Kitapta bir hata bulursam, bunu size bildirmeli miyim?”

Yayınlarımızla ilgili her türlü yorumu duymaktan memnuyit duyarız. Yorumlarınızı aşağıdaki adresten posta yoluyla bize ulaştırabilirsiniz.
Guinness World Records Ltd, Errors in the Book, 3rd Floor, 184-192 Drummond Street, London, NW1 3HPGözlemleriniz detaylı inceleme için editörlerimize gönderilecektir. Her zaman en yüksek doğruluk standartlarına ulaşmak temel hedefimizdir.

17. "Benim rekorum neden kitapta yer almıyor?”

Her yıl dünyanın her yerinden yeni bir rekor gerçekleştirmek ya da kırmak isteyenlerden yaklaşık 60 bin başvuru alıyoruz. Bunların çoğu başarılı oluyor ve detayları rekor veri tabanımıza ekleniyor.
Ancak bütün rekorları ve rekor sahiplerini yayımlamamız mümkün olmadığından, kitapta sadece yaklaşık 4 bin kadar rekora yer verebiliyoruz. Bu nedenle hangi rekorların dahil edileceği editörlerimizin kararları sonucunda belirlenmektedir.

Eğer rekorunuz kitabın bu baskısında yer almadıysa, okurların taleplerine ve yönetici editörlerimizin takdirine bağlı olarak gelecek baskılarda yer alabilir. Ayrıca web sitemizde de yayınlanabilir.

18. "Rekorum neden web sitesinde yer almıyor?"

Veri tabanımızda 30 binden fazla rekor kategorisi yer alıyor ve bunların sadece bir kısmı web sitemizde yayınlanabiliyor. Şu anda yaklaşık 1000 rekor online yayınlanıyor ve her hafta ilaveler yapmaya devam ediyoruz. Bu nedenle sitemizi düzenli olarak takip etmenizi öneriyoruz.

19. "Ne tür rekorlar kırmayı DENEMEMELİYİM?"

Guinness World Records her yıl 65 bin rekor başvurusu almaktadır ve açıkça görüldüğü gibi bize her başvurunun kabul edilmesi olanaksızdır.

Dürüst olmak gerekirse, bazı rekor önerileri -özellikle de izleyiciler, kamuoyu ve rekor katılımcısı/katılımcıları için riskli unsurlar içeriyorsa- bizim kabul edemeyeceğimiz kadar tehlikeli. Kabul edilmeyen diğer rekorlar ise bir iddiası olamayacak kadar basit, bireye özel ve kırılması imkansız olanlar bulunuyor.

Yer sıkıntısı ve sınırlı kaynaklarımız nedeniyle ulusal ya da ülkelere özgü rekorları da artık kabul edemiyoruz. Adımızın ‘Guinness Book of Records’ (Guinness Rekorlar Kitabı) değil de ‘Guinness World Records’ (Guinness Dünya Rekorları) olmasının nedeni de bu.
Bu başarıları küçümsememekle birlikte, rekorlarımızın tamamının ispatlanabilir, rakamlarla ifade edilebilen ve kırılabilir olması gerekmektedir. .



--------------Tualimforum İmzam--------------
.

.

.

.



blue isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
dunya, guinness, rekorlari, sikca, sorulan, sorular


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Muhabbet Kuşları Hakkında Sıkça Sorulan Sorular ve Yetiştirme Yöntemleri SERDEM Kuşlar 0 31.01.10 08:30
Muhabbet Kuşları Hakkında Sıkça Sorulan Sorular ve Yetiştirme Yöntemleri SERDEM Kuşlar 0 31.01.10 08:30
Metin2 Sıkça Sorulan Sorular SERDEM Metin2 0 14.12.09 04:58
Guinness Dünya Rekorları Tarihi blue Guinness Rekorları 0 27.08.09 20:16
ODP (Dmoz) Hakkında Sıkça Sorulan Sorular tualim Diğer Arama Motorları 0 17.05.09 18:54


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 23:00 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2