tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Guinness Rekorları (http://www.tualimforum.com/guinness-rekorlari/)
-   -   En Uzun Süre Aç Kalma Rekoru (http://www.tualimforum.com/guinness-rekorlari/36435-en-uzun-sure-ac-kalma-rekoru.html)

blue 29.08.09 07:13

En Uzun Süre Aç Kalma Rekoru
 
Çılgın Rus, en uzun süre aç kalma dünya rekorunu kırdı !


En uzun süre aç kalma dünya rekorunu kırmak amacıyla 48 gün önce, kendisini Moskova Nehri kıyısında özel olarak hazırlanmış cam odaya kilitleyen bir Moskovalı, bugün hedefine ulaştı.

Babası Arap ve annesi Rus olan 40 yaşındaki Moskovalı Karim Diab, geçen yıl sıfırın altında 30 derece soğukta 1 saat boyunca buzlu suda hareketsiz durarak kırdığı dünya rekoruna bir yenisini daha eklemenin mutluluğunu yaşıyor. Rusya Rekorlar Cemiyeti ve kalabalık basın mensuplarının meraklı bakışları altında 48 günlük açlığa son vererek cam odayı terk eden Karim Diab'ın oldukça bitkin görünümü ve konuşmakta zorlanması dikkat çekti.


Diab, rekor denemesi sırasında kendini kapattığı odanın restoran karşında olmasına rağmen, Ortodoks orucunu hiçbir şey yemeden, konuşmadan ve yıkanmadan en zor şartlarda yerine getirdi. Diab'ın 48 gün boyunca sadece su içtiği ve bazen de beraberinde bulundurduğu sülükleri bedenine yapıştırarak kan aldırdığı bildirildi. Rekor denemesi öncesinde toplam ağırlığı 98.5 kilo olan Diab'ın, açlık süresi içinde 20 kilo vererek ağırlığını 75.5 kiloya düşürdüğü, tansiyonunun ise normal seyrettiği tespit edildi.

Kulübeden çıktığı sırada sevinç gözyaşlarına boğularak annesine sarılan Karim Diab, daha sonra tıraş olmak, banyo yapmak ve yemek için başka bir yere götürülürken, yaklaşık 2 saatlik aradan sonra ise basın toplantısına katıldı.

Çok mutlu olduğunu belirten Diab, aç kalarak doğal yolla kilo vermenin faydalarına değinerek, 'Amacım rekor kırmak değildi. Sadece insanlara kötü alışkanlıklarından vazgeçmeleri için örnek olmak istedim. Aç kalmaktan korkmayınız. Aç kalmak büyük bir nimettir, bunu değerlendirmek lazım' dedi.

Doktor olan ve insanları oruç gibi yöntemlerle şifa bulmaya çağıran Karim Diab'ın geçen yıl da açlık rekoru kırmaya karar verdiği, fakat 38 gün sonra durumunun kötülemesi üzerine bu planından vazgeçtiği öğrenildi. Daha önce aç kalma rekoru, Temza Nehri kıyısında 44 gün hiçbir şey yemeden yaşayan bir ABD'liye aitti.




Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 03:56 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2