tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Guinness Rekorları (http://www.tualimforum.com/guinness-rekorlari/)
-   -   Şahika Ercümen Dalış Rekoru Kırdı (http://www.tualimforum.com/guinness-rekorlari/69593-sahika-ercumen-dalis-rekoru-kirdi.html)

ASYA 20.04.11 03:03

Şahika Ercümen Dalış Rekoru Kırdı
 
Şahika Ercümen Dalış Rekoru Kırdı





Milli bayan dalgıç Şahika Ercümen, Avusturya'nın Weissensee Gölü'nde buzun altından 110 metrelik mesafeyi geçerek buzaltı yatay dalış rekorunu kırmanın ve Guinness Rekorlar Kitabı'na girmenin gururunu yaşadığını söyledi.

Ercümen, kırdığı dünya rekoruyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Bayanlar rekoru 70 metre olmasına rağmen, erkek bir sporcuya ait olan 108 metrelik rekorun da üstüne çıkarak 110 metrelik mesafeyi geçmeyi başardım'' dedi.
http://i56.tinypic.com/30tmmqf.jpg
Söz konusu deneme için yaklaşık 5 aydır çalıştığını ve Guinnes Rekorlar Kitabı'na adını yazdırarak hayallerini gerçekleştirdiğini belirten Ercümen, şöyle konuştu:

''Rekor denemesine uzun süredir disiplinli bir şekilde hazırlandım. Soğukta nefesimi tutarak büyük bir derinliğe dalmak bir hayli zor oldu. Serbest dalışta bayanlarda rekor 70 metreydi. Ancak benim hedefim erkeklerin rekoru olan 108 metreyi geçmekti. Ben bu mesafeden çok daha uzununu bir bayan olarak geçmeyi başardım. Hayatımdaki en zorlu rekor denemesini başarıyla tamamladım. Böyle bir sonuç aldığım için ailem de çok sevinçli. Antrenörlerim, arkadaşlarım ve ailem bana her konuda büyük destek oldu. Onları mahcup etmemek adına elimden geleni yaptığıma inanıyorum.''

Kariyeri açısından çok kritik bir dönemeçte olduğunu kaydeden 25 yaşındaki milli sporcu, serbest dalış macerasının yaklaşık 12 yıl önce başladığını belirterek, ''Normalde diyet ve beslenme uzmanıyım. Bu işi ilk hobi olarak yapmaya başladım. 2001 yılından bu yana da milli takımda görev alıyorum. Rekor denemesini sponsorsuz yapmam imkansızdı. Mars Athletic Club, Mares, Turk Hava Yolları ve North Face benim rekor denemem için her türlü desteği sağladı. AK Parti Mersin Milletvekili Kürşad Tüzmen de hazırlık sürecimde benden hiçbir desteğini esirgemedi.''

ENGELİLERLE SERBEST DALIŞ YAPMA PROJESİ
Şahika Ercümen, dünya rekorunun artık geride kaldığını ve yakın bir dönemde çeşitli projelere imza atacağını söyledi.

En önemli projesinin engelli sporcularla birlikte dalış yapmak olduğunu belirten Ercümen, ''İnsanların engelli olması bu spor dalını yapamayacakları anlamına gelmez. Türkiye'de engelli insanlara olan bakış açımızı olumlu yönde değiştirmemiz gerekiyor. Serbest dalışın engelli sporculara, engel olmadığını ispatlamak istiyorum. Şu anda benimle birlikte serbest dalış yapmak isteyen engelli sporcular var. Onlarla en kısa zamanda bir araya gelerek çalışmalarımızı hızlandıracağız. Ayrıca insanları eğlendirmek için gösteri amacıyla doğal yaşamlarından koparılan yunuslar için çeşitli çalışmalar yapacağız. Su Altı Araştırmalar Derneği'nin yunuslarla ilgili bu konuda yaptığı çalışmalara gönülden destek veriyorum'' ifadelerini kullandı.

MİLLİ SPORCUNUN HEDEFİ
Şahika Ercümen, bundan sonraki en önemli hedefinin ise dikey dalış dünya rekorunu kırmak olduğunu söyledi.

Ercümen, sözlerini şöyle tamamladı:

''Sabit Ağırlık kategorisinde Dünya Sualtı Sporları Konfederasyonu ve Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu'nun onayladığı dikey dalış dünya rekoru denemesi için en yakın zamanda çalışmalara başlayacağım. Bu denememde asansör veya ip desteği olmayacak. Paletli olarak kendi gücüm ile iniş ve çıkışımı yapacağım. Hedefim 70 metre, ancak dünya rekoru 67 metre ile ABD'li Tanya Streeter'a ait. 68 metreye daldığımda resmi olarak dünya rekorunu ülkemize getirmiş olacağım. Bunu başarmak için elimden gelenin en iyisini yapacağım.''


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 10:00 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2