tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Güncel Haberler Aktuel (http://www.tualimforum.com/guncel-haberler-aktuel/)
-   -   Köksal Toptan, kelimenin tam anlamıyla boncuk boncuk terledi. Biraz düşündü verdiği c (http://www.tualimforum.com/guncel-haberler-aktuel/18713-koksal-toptan-kelimenin-tam-anlamiyla-boncuk-boncuk-terledi-biraz-dusundu-verdigi-c.html)

Güllü 14.11.08 08:12

Köksal Toptan, kelimenin tam anlamıyla boncuk boncuk terledi. Biraz düşündü verdiği c
 
Köksal Toptan, kelimenin tam anlamıyla boncuk boncuk terledi. Biraz düşündü verdiği cevap ise alkışa değerdi!

Meclis Başkanı Köksal Toptan, katıldığı bir televizyon programında DTP'yle ilgili sorulan soru karşısında bir hayli şaşırtı. Toptan kısa bir süre duraksadıktan sonra öyle bir cevap verdi ki alkışa değerdi.
İşte Toptan'ın canlı yayında muhataplarına demokrasi dersi veren o açıklaması;
MECLİS'TEN ATIN O DTP'LİLERİ
SORU: TV8 program sunucu Erkan Tan: Milletin Atatürk’ün koltuğunda oturuyorsunuz ama milletin arasında bölücülük çıkaranları barındırıyorsunuz, atsanıza DTP’yi oradan'
CEVAP: Toptan: 'DTP’li arkadaşlar milletin oyuyla seçilerek gelmiş buraya. Madem atacaktık niye getirdik. Bu meclis, renkli haliyle çok çeşitli fikirleri temsil ediyor. Bu, Türkiye için büyük bir şanstır. Ben de DTP’li arkadaşların pek çok davranışlarını tasvip etmiyorum. Eleştirileri yüzlerine karşı söylüyorum. Ama millet getirdi, buradan birileri gönderecekse yine millet gönderecek.'
HEPİMİZ KARDEŞİZ BİRLİK OLALIM
SORU: 'Teröristlerin başı Mecliste, haberiniz yok mu?'
CEVAP: 'Hukuk devletinin kuralları işler, dokunulmazlıkla ilgili fezlekeler geliyor, işleme koyuyoruz, şimdilik dokunulmazlığı kaldırılan yok. Partiyle ilgili kapatma davası devam ediyor. Yani bir Hukuk devletinde olduğumuz için yargıya ve hukuk devletine inanmamız, cumhuriyetin temel niteliklerinden biri olan hukuk devleti kavramına inanmamız lazım. Birbirimize tahammül etmemiz lazım, hoşgörüyle yaklaşmamız lazım, kardeş olduğumuzu unutmamamız lazım. Bu dokuyu, bu hoşgörüyü, bu anlayışı bozacak davranışlardan herkesin kaçınması gerekir. Bu devleti, bu Cumhuriyeti nasıl hep beraber kurduk, bunu böyle yaşatır, güçlü hale getiririz' cevabını verdi.
14 Kasım 2008, 00:30
showhaber.com


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 01:21 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2