tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Güncel Haberler Aktuel (http://www.tualimforum.com/guncel-haberler-aktuel/)
-   -   deprem şehitleri.... (http://www.tualimforum.com/guncel-haberler-aktuel/35894-deprem-sehitleri.html)

enkidu 19.08.09 20:15

deprem şehitleri....
 


Deprem şehitleri fuarda da anıldı




Bizim Kocaeli Gazetesi - Zeliha Yalçın

Deprem şehitleri fuarda da anıldı

Kocaeli Fuarı’nda gerçekleştirilen anma programında Can Dündar’ın hazırladığı belgesel izlenirken gözyaşlarını tutamayanlar vardı

17 Ağustos 1999 depreminin 10. yıl dönümünde Kocaeli Fuar Müdürlüğü ile fuar esnaflarından oluşan tertip komitesinin düzenlediği anma programı Güneş Sahnesi’nde gerçekleştirildi. Gecenin sunuculuğunu Dr. Senai Demirci üstlenirken, anma etkinliğini izleyenler arasında fuar müdürü Fevzi Utaş, İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Mustafa Karataş ile çok sayıda vatandaş vardı. Etkinlik, Can Dündar’ın hazırladığı, o günlerde yaşananları anlatan belgeselle başladı. Belgeseli izleyen bazı vatandaşların gözyaşlarına hakim olamadığı gözlendi.

Kuran ve ilahilerle

En güzel Kuran okuma yarışmasında Türkiye birincisi olan Hikmet Akça ile en iyi ezan okuma yarışmasında Türkiye birincisi olan Ali Gülmez’in Kuran’ı Kerim okumasının ardından miniklerden oluşan “Kır Çiçekleri” adlı ilahi grubu birbirinden güzel ilahileri İzmitliler için seslendirdi. Her anın değerli olduğunu söyleyerek konuşmasına başlayan İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Mustafa Karataş, şöyle devam etti:

Anın kıymetini öğrendik

“Depremde 45 saniyelik zaman uzadıkça uzadı, bir türlü bitmek bilmedi. Biz de sizler gibi hem depremi yaşadık, hem de yakınlarımıza ulaşamadık. Ama o gün bir şey öğrendik. Yakınlarımıza ulaşamadığımız için irtibatın ne kadar önemli olduğunu, elektriklerin kesik olması nedeniyle gökyüzünün ne kadar güzel olduğunu, birlik ve beraberliğin ne kadar önemli olduğunu öğrendik. Anın ne kadar kıymetli olduğunu bir kez daha öğrendik.

Dersler çıkarmalıyız

Depremde ölenlerimiz hükmen şehit sayılıyor. Biz de bir çok yakınımızı kaybettik. Ağlamak merhametin işaretidir. Birçok musibetten bazen bir çok iyilik ve dersler çıkıyor. Bizim de bu depremden çıkaracağımız dersler olmalı. Unutmamak ve unutturmamak gerekiyor. Önemli olan bizlerin vefalı olmasıdır.” Konuşmanın ardından Konya Türk Tasavvufu Müziği Topluluğu semazenlerin gösterisi beğeniyle izlendi. Gecenin sonunda Dursun Ali Erzincanlı şiirleriyle mest ederken, depremle ilgili anılarını anlatmayı da ihmal etmedi. Program gece 03.02’de tamamlandı.





Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 00:13 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2