tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Güncel Haberler Aktuel (http://www.tualimforum.com/guncel-haberler-aktuel/)
-   -   'Özel hemşehrilik' vergisi geliyor (http://www.tualimforum.com/guncel-haberler-aktuel/5457-ozel-hemsehrilik-vergisi-geliyor.html)

Kedi 16.04.08 08:43

'Özel hemşehrilik' vergisi geliyor
 
2010 yılında Avrupa'ya Kültür başkentliği yapacak olan İstanbul'a fon oluşturmak için "hemşehrilik vergisi" adı altında özel akaryakıt vergisi alınacak


Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 2010 yılında Avrupa'ya Kültür başkentliği yapacak olan İstanbul'a fon oluşturmak amacıyla İstanbullulardan "hemşehrilik vergisi" adı altında özel akaryakıt vergisi alınacağını açıkladı.
Turizm Yılı açılışı için geldiği Mersin'de basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Günay, 2010 Avrupa Kültür Başkenti seçilen İstanbul'un tarihi mekanlarının onarılması için oluşturulacak fona İstanbullulardan 'hemşehrilik vergisi" adı altında özel akaryakıt vergisi alınacağını söyledi.
Dünyanın her yerinde kültür başkenti olan veya buna benzer uluslararası projeler olduğunda bu tür hemşehrilik katkılarının alınabildiğine işaret eden Bakan Günay, "Bu da İstanbul'un tarihi mekanlarının onarılmasına, İstanbul'da bütün halkın yaşayacağı, paylaşacağı sanat etkinliklerinin canlandırılmasına katkı yapacak. Bu vergiler 2010 yılının sonunda sona erecek. Ve sadece akaryakıt üzerinde bir süre 1, 1.5 kuruşluk katkı olacak" dedi.
UNAKITAN: ÖZEL VERGİ GEÇİCİ OLACAK
Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, ''Özel vergi geçici olacak. İstanbul'da satılan akaryakıttan alınacak'' dedi. Unakıtan, bir gazetecinin İstanbul'da akaryakıta yapılacak zammın kalıcı olup olmayacağını sorması üzerine, ''Özel vergi geçici olacak. Eskişehir'den, Adapazarı'ndan vergi alınmayacak. İstanbul'da satılan akaryakıttan alınacak. İstanbul Avrupa Kültür Başkenti projesinin daha sağlıklı olması için yapılan bir çalışmadır'' dedi.

Haber7 com


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 05:04 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2