tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Güncel Haberler Aktuel (http://www.tualimforum.com/guncel-haberler-aktuel/)
-   -   Altın fiyatlarına turistler yanaşmıyor (http://www.tualimforum.com/guncel-haberler-aktuel/75475-altin-fiyatlarina-turistler-yanasmiyor.html)

yrtyis 08.08.11 22:38

Altın fiyatlarına turistler yanaşmıyor
 
ANTALYA (CİHAN)- Altın fiyatlarının sürekli yükselmesi turizm yörelerinde kuyumcuların işlerini durma noktasına getirdi. Altı ay öncesine göre fiyatı neredeyse ikiye katlanan takı ve mücevherat alımları bıçak gibi kesildi. Önceki sezonlarda turistlere yüksek oranda satışlar yapan kuyumcu esnafı, eski günlerini arar hale geldi.
Side Kuyumcular Derneği (SKD) Başkanı Mehmet Ergen, altın fiyatlarındaki artışın turizm yörelerinde kuyumculuk sektörünü olumsuz etkilediğini söyledi.


Son bir ay içinde altın fiyatlarında çok yüksek artış olduğunu belirten Ergen, altının gramının 96 liraya çıkmasının satışları durma noktasına getirdiğini kaydetti. Kuyumcuların işlerin açılması için
altın fiyatlarında düşüşün olmasını beklediğini belirten Ergen, turistlerin altının gramını geçen yıl göre kıyaslayınca almaya yanaşmadığını ifade etti.
Ergen, "Altının sürekli yükselmesi kuyumcuların işlerini durma noktasına getirdi. Altın fiyatları son bir ay içinde 76 liradan 96'a yükseldi. Gidişata bakılınca daha da yükseleceğe benziyor. Fiyatlar çok yüksek olunca altın alımına rağbet olmuyor. İşlerimizin açılması için altın fiyatlarının düşmesi lazım." diye konuştu.
Manavgat'ta kuyumculuk yapan Salih Güner, turizm bölgelerinde turistlere altın takmanın tarih olma noktasına geldiğini söyledi.
Altının bir gün içinde 4 lira pahalandığını belirten Güner, Rus, Alman, İngiliz, Hollanda ve Belçikalı turistler geçmiş yıllar atkı alırken bu sene fiyat yükselmesinden ötürü dükkânın önünden geçmeye yanaşmadığını kaydetti.
Güner, sözlerini şöyle sürdürdü: "Altındaki sürekli artış kuyumculuk mesleğini bitirme noktasına getirdi. İnsanlara genelde altını altınla borçlananlar alıyor. Fiyat artışı altın alımını durdurdu. İnsanlar almaya değil de kötü günler için sakladığı altınlarını bozdurmaya geliyor. Böyle giderse altının gramı önümüzdeki günlerde 100 liraya ulaşacağa benziyor. Turizm sektöründe hizmet veren kuyumcular geçmiş yılları çok özlüyor. Altın fiyatlarında düşme olmadığı sürece kuyumcuların işi çok zor."
Side'de kuyumculuk yapan Nazım Erol da yaptığı açıklamada altındaki önlenemez yükselişin işlerini durma noktasına getirdiğini söyledi.
Erol, altın fiyatları yüksek olunca turistlerin altın almaya yanaşmadığını kaydetti.
CİHAN


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 21:52 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2