tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Güzellik-Bakım-Makyaj (http://www.tualimforum.com/guzellik-bakim-makyaj/)
-   -   Sivilce Sorunu ve Sivilce Tedavisi (http://www.tualimforum.com/guzellik-bakim-makyaj/103820-sivilce-sorunu-ve-sivilce-tedavisi.html)

ASYA 04.09.12 02:41

Sivilce Sorunu ve Sivilce Tedavisi
 
Sivilce Sorunu ve Sivilce Tedavisi
Akne Artık Sorun Değil

Akneler genellikle ergenlik çağındaki erkek ve kızların yüzleri sivilcelerle doluyor. Özellikle de delikanlı adayları tam karşı cinse ilgi duymaya başladıkları dönemde yüzlerinde beliren sivilceler yüzünden sıkıntı çekiyorlar. Ergenlik çağı sivilcelerine o dönemde vücuttaki hormon dengelerinin değişmesi neden oluyor. Akneler, yetişkinlerin de de en büyük sorunlarından biri. Yüzde, boyunda, omuzlarda ve sırtta çıkan sivilcelerden kurtulmak elbette mümkün.

Aknelerin oluşmasında yağlı cilt ve bakteriler etkili. Bu nedenle, aknelerden yakınan bir kişinin öncelikle hayvansal yağlardan uzak durması gerek. Bu arada bağışıklık sistemini güçlendiren yiyeceklere ağırlık vermeli. Yağ ve şeker miktarı fazla olan hazır yiyecekler, akneleri çok iyi besler. Derinin doğal koruyucu yağı olarak bilinen sebumun üretimini azaltır. Çikolata, dondurma, sosis ve dondurulmuş hazır et yemekleri aknelerden yakınan kişiler için zararlı. Buna karşılık bol bol yeşil sebze ve narenciye türü meyveler yenmeli. E vitamini alabilmek için de sıvı yağlar kullanılmalı.

Hormon dengesi

Aknelerin hormon dengesizliğinin bir sonucu olduğunu belirtmiştik. Vücuttaki hormon dengesini düzene sokmak için her gün lahana yenmeli. Bu sebze ayrıca bakterileri öldüren sülfür içerdiği için de aknelere karşı güçlü bir savunma silahı sayılıyor. Mango, kiwi ve ananas gibi tropikal bölge meyveleri de çok yararlı. Tuz katılmamış sebze suları, çiğ meyve ve sebzeler ve salatalarla beslenilmeli. Akne ciddi bir sorun olursa mutlaka bir deri uzmanına başvurulmalı. Ancak gerekli önlemler alınırsa, aknelerden doktor tedavisine gerek kalmadan kurtulmak mümkün.

Tedavi mümkün

Cilt uzmanları, aknelerin her zaman tedavi edilebileceği kanısındalar. Aknelere karşı kullanılan antibiyotikler yararlı oluyor. Ancak rasgele bir antibiyotik kullanmak yanlış. Cilt uzmanının önereceği antibiyotikler etkili olur. Ayrıca cilt uzmanları, hormon ve A vitamini alınmasını önerebilirler. Yiyeceklerin aknelerin kesin nedeni oldukları iddia edilemez. Ama çikolata yedikten sonra yüzde sivilceler çıkarsa, yiyeceklerin de akne nedenleri arasında sayılması gerektiği söylenebilir.

Sizi aynalara küstüren o minik sivilcelere savaş açın. Pahalı kozmetik ürünleriyle değil basit önlemlerle bu sorundan kurtulun. Doğru önlemleri alırsanız, o sivilcelerden eser kalmayacak.

Savaşa başlayın

Aknelere karşı savaş açıldığı zaman şunlara dikkat edilmeli:

Her gün 500 mcg A vitamini alınmalı. Kızlarda Adet öncesinde ortaya çıkan aknelere karşı da adet kanamaları başlamadan 10 gün önce, her gün düzenli olarak 50 mg B6 vitamini alınması doğru olur. Bu arada cildi çay ağacı yağıyla temizlemeli ayrıca bir kase yoğurda bir çay kaşığı deniz tuzu ilave ederek bu karışım cilde sürülmeli. Banyodan ya da duştan sonra vücut sırt fırçası ya da keseyle temizlenmeli. Güneşin zararlarından söz ediliyor ama aknelere karşı güneş banyosunun son derece yararlı olduğunu belirtelim. Güneşteki mor ötesi ışınların akneleri yok ettiği biliniyor.

Akneler’in tedavisinde kullanılan bir diğer yol ise kollodial gümüş ün antibakteriyel özelliğinden fayalanılrak yapılan kozmetik ürünleridir.Kollodial gümüş antiakteriyel özelliği sayesinde içerisinde kesinlikle hiç bir bakteri barındırmaz ve cilde temasından sonra kesinlikle cilde bakteri girişini engeller. Sivilce sorunu ile başa çıkmak için düzenli olarak cildin nem dengesini bozmadan temizlemek gerekmektedir.

Son zamanlarda bir çok insan sivilce sorunundan kurtulmak için doktor kontrolünde sivilce ilacı olan roacutane kullanıyor.Ben şahsi fikrim olarak kesinlikle bir insanın roacutane kullanması taraftarı değilim bu ilaç karaciğere vitamini ile doldururken vücut içerisinde düzeltilmesi zor olan sorunlara da yol açabilmekte.Ben tavsiye etmesemde sivilce öyle bir illetki insanın yüzünde çok kötü bir görüntüye sebep olduğunda kişi psikolojik olarak o kötü sivilce görüntüsünden kurtulabilmek adına her şeyi göze alabiliyor.İnsan sağlığını güzelliğini kazanmak uğruna riske atabiliyor.Ben aşırı sivilce sorunu yaşayan biri ile birlikte olduğum için bunun sivilce sorunu yaşayan bir kişide nasıl sorun haline geldiğini kişinin dış görünüşü yüzünden kendisini nasılda kötü hissettiğini o sivilcelerden kurtulmak için neleri feda edebileceğini biliyorum.Umarım sivilce sorunu yaşayan herkes sağlığından bir şey kaybetmeden sivilce sorunundan sonsuza kadar kurtulabilir.

Tolga 27.02.18 01:41

Sivilce Sorunu ve Sivilce Tedavisi
 
Sivilce Sorunu ve Sivilce Tedavisi

Teşekkürler


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 17:07 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2