tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Güzellik-Bakım-Makyaj (http://www.tualimforum.com/guzellik-bakim-makyaj/)
-   -   Cilt Bakımı İçin İpuçları! (http://www.tualimforum.com/guzellik-bakim-makyaj/29274-cilt-bakimi-icin-ipuclari.html)

ASYA 21.04.09 09:50

Cilt Bakımı İçin İpuçları!
 
Cilt Bakımı İçin İpuçları!
Cilt bakımı sırasında birkaç püf noktayı bilmek hem zamandan, hem malzemeden tasarruf etmenizi sağlar. İşte size cilt güzelliğiniz için kurtarıcı birkaç bilgi:
Cilt Bakımı İçin İpuçları!

-Toniğinizi önceden buzdolabına koyup soğutun. Soğuk tonik ile uygulama cildinizin daha canlı görünmesini sağlayacaktır.
-Yüzünüzü temizlerken alın çizgisi ve kaşlar dahil, tüm yüzünüze temizleme malzemesi sürün. Yoksa bu bölgede yağlanma ve kepeklenme olabilir.
-Yüz temizliğiniz sırasında sürtünme kat sayısını azaltmak için, havlu veya süngerden ziyade, ellerinizle yıkamaya özen gösterin. Yıkadığınız suyun ılık olması, sabunun yağ ve kirleri daha iyi eritmesine yardımcı olur.
-Yüzünüzde maske ile banyoyu sıcak su ile doldurup, keyif yapın. Sıcaklık aktifleri harekete geçireceği için, maskenin etkisi artacaktır.
-Güneşlenmeden önce cildinize derinlemesine temizlik yapın. Daha kalıcı ve eşit bir bronzluk sağlarsınız.
-Yüzünüzde oluşan ince çizgilerle başa çıkmak için, bir kaba salatalık suyu sıkarak, ince bir bez yardımıyla cildinize uygulayın. Salatalık doğal sıkılaştırıcıdır, tonik görevi görecektir.
-Banyo esnasında cildiniz, aldığı buhar sebebiyle gözeneklerini açar. Yüz maskesi için en uygun zaman banyo sonrasıdır.
-Cildi susuz bırakmak, kırışıklıklara yol açar. Nemlendirici kremlerin yanı sıra bol su için.
-Gözleriniz yorgunsa, soğuk salatalık dilimlerini 3 dakika göz kapaklarınızın üstünde tutun ve soğuk suyla yıkayın.
-Nemlendirici sürerken mutlaka boyun bölgesine de uygulayın. Bu bölgede engelleyeceğiniz her kırışıklık, daha genç görünmenizi sağlayacaktır.
-Biten kremlerinizi son damlasına kadar kullanmak için, tüpleri ağzı kapalı durumdayken, akan sıcak suyun altında tutun. Rahatça aktığını göreceksiniz.
-Güzellik salonuna gidecek vaktiniz yoksa, haftada bir kez evde bakım uygulayabilirsiniz. 1 kaşık süt tozu, yarım kaşık süt, 1 damla balı macun kıvamına gelene kadar karıştırın. Bu macunu yüz ve boyun bölgesinde 10 dakika kadar kurutun. Soğuk suyla durulayın. Pürüzsüz ve canlı bir cilde sahip olacaksınız.
-Göz çevresinde krem kullanırken, püf noktası kremi içe doğru yedirerek sürmektir. Böylece krem bu bölgeye daha çok nüfuz eder.
-Gözleriniz şişince, soğuk süte batırılmış pamuğu 10 dakika kompres yapın ve göz kapağı çevresine hafif baskı uygulayın.
-Gülümsemekten vazgeçmeyin. Hem kendinizi iyi hissedersiniz, hem ağzın etrafındaki bağlayıcı dokular sıkılaşarak, yüz şeklinin korunmasına yardımcı olur.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 08:57 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2