tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Güzellik-Bakım-Makyaj
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Güzellik-Bakım-Makyaj Çirkin insan yoktur . Bakımsız insan vardır .... Makyaj teknikleri,bakım önerileri,zayıflama,diyet,maskeler,cilt bakımı,güzellik önerileri


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Kırışıklık Tipleri!
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
549

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 05.10.09, 08:22   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
ASYA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295
Puan Grafiği
Rep Puanı:9435
Rep Gücü:116
RD:ASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 118
480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Kırışıklık Tipleri!

Kırışıklık Tipleri!
Yüzümüzdeki kırışıklıkların farklı sebepleri olduğunu bir önceki yazımızda anlatmıştık. Hangi tip kırışıklığa sahip olduğunuzu belirleyerek, doğru yöntemi bulabilirsiniz.
Kuruluk Kırışıklıkları:
Bu tip kırışıklığın özelliği, cildin gerdin, nemden yoksun, soluk ve mat görünmesidir. Kontrol etmek için, krem sürülmemiş cildinizi yatay olarak uzatıp, başparmaklarınızla yukarı doğru çektiğinizde minik kırışıklıklara ulaşırsınız.
Bu tip kırışıklığın oluşum nedenine gelince, güneşin zararlı ışıkları, cildi kurutur ve kalınlaştırır. Kuru cilt gerginleşir, pul pul bir görüntü oluşur. Zaman içinde çatlar ve dökülür. Vakit geçtikçe cilt üzerindeki çizgiler daha belirgin hale gelir. Klima ve kalorifer, alkol ve sigara kullanımı da cildin nemini alır. Hatalı uygulanan temizlik ürünleri ve bakım işlemleri de cildin koruyucu tabakasına zarar verir. İlerleyen yaşlarda cilt depolama yeteneğini kaybeder ve yeterince su içemeyen kişilerde yıpranma daha fazla görülür. Bu tarz yanlış tavırlar, cildin günde yarım litre su kaybetmesine sebep olur. Yağlı kremler cildin üzerinde bir tabaka oluşturarak suyun buharlaşmasına engel olurlar. Ayrıca özel nem takviyeli kremler de kuruluğa karşı etkilidir.
Güneş Kırışıklıkları:
Göz kırpmak gibi mimik hareketleriyle belirginleşen göz çevresinde ve yanakların üzerinde dikey kırışıklar oluşur. Cilt, ışıltısını ve elastikiyetini kaybettiği için, kuru ve mat bir görünüm oluşur. Güneşe uzun süre korunmasız maruz kalmanın olumsuz sonuçları, “foto yaşlanma” olarak nitelendiriliyor. Koruyucu ürünlerden sadece kumsalda yararlanıldığını düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Güneş, cildimize sadece plajda hasar vermiyor. Her yerde, her mevsimde güneşin zararlı ışınlarına maruz kalıyoruz. Bu yüzden evden çıkmadan yarım saat önce, güneş koruyucu faktörlü bir krem sürün.
Yaşlılık Kırışıklıkları:
Göz ve dudak çevresinin yanı sıra yanaklarda, çene altında ve boyun bölgesinde yavaş yavaş gelişmeye başlayan kırışıklar, ciltte zamanla derin ve kalıcı izler bırakır. Kolajen ve elastin liflerinin yoğunluğunu yitirmesi nedeniyle yüz çevresinde, özellikle çene altında, gevşeme ve sarkma oluşur.
Menopoz döneminde östrojen seviyesinin düşmesiyle birlikte cildin kolajen lifleri ve elastin üretimi de azalır. Menopoz kaynaklı hormon azalması, yüzeydeki liflerin ve suyun %25’inin ve kolajenlerin /30’unun kaybına neden olur. Bunun sonucu cilt yağ ve nem depolama yeteneğini yitirir. Bu kaybı önlemek için, kozmetik dünyasında pek çok ürün var. Hücre koruma etkili ve botoks etken maddeli kremleri tercih edebilirsiniz.
--------------Tualimforum İmzam--------------
<a href=http://img841.imageshack.us/i/ojug.gif/ target=_blank><img src=http://img841.imageshack.us/img841/3248/ojug.gif border=0 alt= /></a>
ASYA isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
kirisiklik, tipleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Meme Kanseri Tipleri Nelerdir ? Fenci Gögüs Hastalıkları 1 26.11.16 01:31
Pacemaker Tipleri - Kalp Pili Tipleri Fenci Kalp Damar Hastalıkları 0 05.12.09 22:08
Windows Tipleri Zeus Komik Resim ve Animasyonlar 0 21.08.09 07:05
Başlıca Kıyi Tipleri SERDEM Coğrafya 0 19.07.08 10:38
Cilt Tipleri Hazan Güzellik-Bakım-Makyaj 0 13.07.08 05:24


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 11:24 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2