tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Güzellik-Bakım-Makyaj (http://www.tualimforum.com/guzellik-bakim-makyaj/)
-   -   Cilt Bakımı İçin Alternatif Maskeler (http://www.tualimforum.com/guzellik-bakim-makyaj/7007-cilt-bakimi-icin-alternatif-maskeler.html)

Hazan 13.07.08 09:00

Cilt Bakımı İçin Alternatif Maskeler
 
Cilt Bakımı İçin Alternatif Maskeler

Kuru Ciltler İçin Bakım Maskeleri

İki avuç kurutulmuş gül yaprağının içine 3 tatlı kaşığı süt, 1 çay kaşığı bal ve 1 tatlı kaşığı mısır nişastası ilave edip iyice karıştırın. Yarım saat kadar bekledikten sonra karışımı yüzünüze yumuşak hareketlerle masaj yaparak yedirin. 20-25 dakika bekledikten sonra yüzünüzü soda ile yıkayıp kurulayın.


Küçük bir kasenin içine aldığı kadar taze çilek koyup iyice ezin. İçini bir yumurtanın sarısını ve mayonez kıvamına gelecek kadar yulaf unu koyup iyice çırpın. Daha sonra karışımı yüzünüze sürüp 15-20 dakika kadar bekleyin ve cildinizi bol ılık su ile yıkayın. Hem cildinizdeki nem kaybına hem de göz altlarındaki kırışıklıklara karşı etkilidir. Haftada bir kez uygulayabilirsiniz.



Doğal Cilt Temizleyici


Bir miktar bira mayasını hamur haline gelecek kadar su ile karıştırıp cildinize uygulayın. 15-20 dakika beklettikten sonra cildinizi ılık su ile yıkayıp kurulayın. Bira mayasının soyucu etkisi cilt gözeneklerini temizler, cildi uyarır.Aynı zamanda protein ve vitaminler sağlar.



Cildinize Derinlemesine Bakım Yapan Buhar Banyosu


Bu buhar banyosu aynı anda hem cildinizin gözeneklerini açar ve temizler, hem cildinizi yumuşatır, zarifleştirir hem de cildinizi nemlendirerek
cilt bakımınızı sağlar. 1 litre kaynar suyun içine 1 su bardağı dolusu adaçayı, nane ve ıhlamur çiçeği karışımını koyup iyice karıştırarak demleyin. Daha sonra buharı alıkoymak için başınızın üstüne bir havlu örterek ve yüzünü buhardan 5-10 santim uzakta tutarak yaklaşık 10 dakika boyunca buhar banyosu yapın. Eğer buhar banyosunu buhar makinesi veya elektrikli tavada yaparsanız havlu kullanmanıza gerek kalmaz


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 00:05 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2