tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Güzellik-Bakım-Makyaj (http://www.tualimforum.com/guzellik-bakim-makyaj/)
-   -   Alın Kırışıklıkları Nasıl Önlenir (http://www.tualimforum.com/guzellik-bakim-makyaj/70802-alin-kirisikliklari-nasil-onlenir.html)

ASYA 04.07.11 14:18

Alın Kırışıklıkları Nasıl Önlenir
 
Alın Kırışıklıkları Nasıl Önlenir




Alın kırışıklıkları göz çevresinde oluşan kırışıklıklar gibi yok edilmesi oldukça zor olan yaşlılık belirtileridir. Buna karşın bazı doğal yöntemleri uygulayarak alnınızda oluşan kırışıklıkları azaltabilirsiniz.

Alın bölgesi kırışıklık geciktirme yöntemleri

-Cildi yenilemenin ve kırışıklıklardan kurtulmanın en doğal ve belki de en önemli yöntemi bol miktarda su tüketmektir. Yeterli miktarda su tüketildiğinde cilt yenilenir ve sıkılaşır. Dehidrasyon cildin esnekliğini kaybetmesine ve kırışıklıkların daha kolay oluşmasına neden olur. Bol miktarda su tüketerek kırışıklıkların oluşumunu geciktirebilirsiniz.

-Güneşe aşırı maruz kalmak yüzünüzde kırışıklıkların oluşmasına neden olabilir. Bu nedenle güneşe çıkarken mutlaka güneş kremi kullanmayı unutmayın. Güneşe karşı korunmak cillte kırışıklıkların oluşumunun geçiktirir.

-Yüzünüzdeki kırışıklık oluşumunu geçiktirmenin en etkili yöntemlerden birisi de yüz egzersizleri yapmaktır. Bu yüz egzersizleri yüzünüzün sıkılaşmasına yardımcı olur.

-Eğer sigara içiyorsanız sigaranın kırışıklıklara neden olan önemli faktörlerden birisi olduğunu bilmeniz gerekir. Bu nedenle sigarayı bırakarak cildinizdeki kırışıklıkların oluşumunu geçiktirebilirsiniz.

-Düzenli beslenme ile ve yeterli miktarda meyve ve sebze tüketerek cildinizin genç kalmasına katkıda bulunabilirsiniz. Meyve ve vitaminler bol miktarda vitamin ve lif içerirler ve bu vitamin ve mineraller kırışıklıkların oluşumunu engeller.

-Geceleri yatmadan önce ve sabahları kalktıktan sonra uygulayacağınız yüz kremleri vücutta kolojen maddesinin oluşumunu hızlandırır ve ayrıca cildi nemlendirir. Yeterli miktarda kullanılan kremler ile yüzünüzdeki kırışıklıklardan kurtulabilirsiniz.


alıntı


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 17:41 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2