tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Hayvanlar Dünyası (http://www.tualimforum.com/hayvanlar-dunyasi/)
-   -   Süngerler (Porifera)-Süngerler Hakkında Genel Bilgi-Süngerler Resimleri (http://www.tualimforum.com/hayvanlar-dunyasi/44803-sungerler-porifera-sungerler-hakkinda-genel-bilgi-sungerler-resimleri.html)

Fenci 02.05.10 12:02

Süngerler (Porifera)-Süngerler Hakkında Genel Bilgi-Süngerler Resimleri
 
Süngerler (Porifera)-Süngerler Hakkında Genel Bilgi-Süngerler Resimleri

http://img227.imageshack.us/img227/8425/sngerler.jpg

Süngerler (Porifera)

Anatomileri
Bu delikli yapıdan dolayı süngerlere porifera denir. Küçük ağız vazifesini gören yan deliklerden giren su, vücut boşluğunu dolaştıktan sonra, oskulumdan tekrar dışarı atılır.

Bazı süngerlerde iskeletteki spiküller tamamen kaybolarak destek maddesi olarak yalnız spongin kalır. Bu tür süngerler temizlendikten sonra, halk arasında temizlikhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgsüngeri olarak kullanılır. İskeletsiz olan pek az sünger vardır.

Sünger olarak bildiğimiz kısım aslında hayvanın yumuşak kısımlarından ayrılmış iskeletinden başka birhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgşey değildir. Suyu emdiğinde şişme özelliği vardır. Plastik süngerlerden önce daha çok kullanılanlar doğal süngerlerdir.

http://upload.wikimedia.org/wikipedi...ear-sponge.jpg

Çoğalmaları
Gemula denen bu küreler dış taraftan iki katlı bir spongin zarla çevrilir. Ana hayvan öldükten sonra, bunlar çok soğuklarda dahi hayatını sürdürürler. İlkbahardahttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpggemula içindeki üreme hücreleri etrafındaki zarın deliklerinden çıkarak yeni süngerleri meydana getirirler.

Sünger avcılığı
Bu usulde avcılar süngerleri inceleyerek kaliteli olanlarını toplarlar. Toplanan süngerler temizlemehttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgve kurutma işlemlerinden sonra piyasaya sürülür.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:47 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2