tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Hayvanlar Dünyası (http://www.tualimforum.com/hayvanlar-dunyasi/)
-   -   Büyük Kediler - Büyük Kediler (Pantherinae) - Büyük Kediler Hakkında Bilgi (http://www.tualimforum.com/hayvanlar-dunyasi/46492-buyuk-kediler-buyuk-kediler-pantherinae-buyuk-kediler-hakkinda-bilgi.html)

Fenci 11.07.10 01:09

Büyük Kediler - Büyük Kediler (Pantherinae) - Büyük Kediler Hakkında Bilgi
 
Büyük Kediler - Büyük Kediler (Pantherinae) - Büyük Kediler Hakkında Bilgi

http://img401.imageshack.us/img401/8...onbytrisha.jpg

Büyük Kediler (Pantherinae)

Bilimsel Sınıflandırma
Büyük kediler (Pantherinae), kedigiller (Felidae) familyasındaki, ağırlığı bazen birkaç yüz kiloya kadar varan kedi türleri. Boyutlardaki büyük farklara rağmen kedi türleri davranış ve yapı bakımından pek fark göstermezler. Bütün kediler karnivor ve süper avcıdır.

En büyük kediler Panthera cinsinin üyeleridir. Büyük kedi teriminin bir tanımı sadece Panthera'nın 4 üyesinden oluşur (Aslan, kaplan, leopar ve jaguar). Başka kedilerhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgyapamazken bu cinse ait kediler kükreyebilirler. Sonuç olarak kükreme yeteneği bazen büyük kedilerin ayırt edici bir özelliği olarak sayılmaktadır.
Panthera cinsine ek olarak erkekleri 70 kg. üzerinde olan dört tür daha sık sık büyük kedilerden sayılır. (Çita, kar leoparı, leopar ve puma)

Avrasya vaşağı gibi 55 kg. kadar olabilen bazı orta boy kediler bir evcil kediye göre bayağı büyük olsalarda büyük kedilerden sayılmazlar.

Türler
Cins: Panthera

Diğer Büyük Kediler

Orta boy kediler, Felinae familyasına ait, büyük kedilere dahil olmamalarına rağmen, boyut olarak Felinae familyasının kedilerinden daha büyüktürler:

Büyük Kediler için Tehditler

Büyük kedilerin karşı karşı oldukları tehditlerin başında doğal ortam kaybı ve avlanma gelmektedir (rezervlerde spor olarak vurulan esaret altındaki kediler dahil).

Egzotik evcil hayvan ticareti de büyük kediler için bir tehdit oluşturmaktadır. ABD 19 eyaletinde büyük kedilerin ve diğer egzotik hayvaların sahiplenilmesinihttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgyasaklamıştır. Esaretteki Vahşi Yaşam yasası (Captive Wildlife Safety Act) bu hayvanların satışını ve sahiplenilmesini yasaklamasına rağmen sadece ABD 150000 civarı "evcil" büyük kedi bulunmaktadır ve bunların pek azı hayvanat bahçlerindedir. İstatistiklere göre bu şekilde sahiplenilen kedilerin %98'i en fazla iki yıl içinde ölmektedirler.

Pelince 31.05.19 17:38

Büyük Kediler - Büyük Kediler (Pantherinae) - Büyük Kediler Hakkında Bilgi
 
Büyük Kediler - Büyük Kediler (Pantherinae) - Büyük Kediler Hakkında Bilgi

Teşekkürler


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 22:15 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2