Armut Hoşafı - Armut Hoşafı Tarifi Armut Hoşafı Tarifi Malzemeler ; 4-6 kişi için Armutları soyup ince ince dilimleyin. Elma ve limon suyunu, 4 çorba kaşığı toz şeker ilave ederek, kaynatın. Nişastayı soğuk suda eritip, bu karışıma, azar azar ilave edin. 2 su bardağı sıcak su ile birlikte, armutları üzümleri, tarçın ve karanfili karışıma ekleyip, armutlar yumuşayana kadar 5-6 dakika kısık ateşte kaynatın. ½ Kg Armut 3 su bardağı Elma Suyu 1 yemek kaşığı Limon Suyu 1 çay kaşığı Limon Kabuğu Rendesi 4 yemek kaşığı Toz Şeker 2 tatlı kaşığı Nişasta 100-150 gr çekirdeksiz İzmir Üzümü 100 gr Kuru Üzüm 50 gr kıyılmış Badem 1 adet Çubuk Tarçın 4 adet karanfil Hoşafınızı limon kabuğu rendesi ve kıyılmış bademle süsleyerek servis yapınız Afiyet olsun...... |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 18:35 . |
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2