![]() |
Hoşaf Nasıl Yapılır - Hoşaf Nasıl Yapılır Tarifi Hoşaf Nasıl Yapılır Hoşaf, haddizatında (hoş âb = hoş su) mânasını ifade etmektedir. Hoşaflar, her nev'î taze ve kuru meyva ile yapılan kompostoların sulandırılmış ve hafifletilmiş şeklidir. Aile sofralarında pilâv, makarna yenilirken pek âlâ kaşık atılan şekerli ve taneli meyva sulandır. Meyvaların ve bilhassa tamamiyle kemale ermemiş olgun olmayan ve çiğ yenildikleri takdirde dokunmak ihtimali mevcut olan ham yemişlerin haşlanma yolu ile sıhhî yenilen tarzıdır. Umumiyetle hoşaflar, kâselere alınırken, evvelâ tanelerini koymalı; sonra üzerine sularını doldurmalıdır. Böyle yapılmazsa, suları yüzünüze ve etrafa sıçratılır. alıntı |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 13:02 . |
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2