![]() |
Güllü Nar Hoşafı - Güllü Nar Hoşafı Tarifi Güllü Nar Hoşafı MALZEME: 1 kâse pembe gül yaprağı Gül için 1 kahve fincanı şeker 3 irice nar 5 su bardağı su Ayrıca 1 su bardağı şeker 1 limon YAPILIŞI: Gül yapraklan şekerle birlikte güzelce ovulur. Düz bir tabağa, adeta hamur kıvamını almış olan güller serilir. Beklemeye alınır. Nar tanelenir. Bu arada su ve şeker bir tencereye konarak erime-si için kaynamaya bırakılır. Tanelediğiniz narlar kaynayan şerbete ilave edilir. 5 dakika kaynattığınız nar hoşafı soğumaya bırakılır. Gül yapraklan incecik bir tülbende konarak ağzı sıkıca bağlanır. Soğuyan hoşafın içine bu gül bohçası bırakılır. Bir gece böylece bek-letilir. Ertesi gün gül bohçacığı çıkarılarak servis edilir. Her kâseye 2 parça gül yaprağı atarsanız, çok güzel bir görüntüsü oluyor. Güllü nar kompostosu hele de Ramazan’da pek hora ge-çiyor Afiyet Olsun. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 05:28 . |
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2