tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   İç Hastalıklar ( Dahiliye ) (http://www.tualimforum.com/ic-hastaliklar-dahiliye/)
-   -   Reflü Teşhisi Nasıl Konur? Reflü Muayenesinde Ne Görülür? (http://www.tualimforum.com/ic-hastaliklar-dahiliye/44057-reflu-teshisi-nasil-konur-reflu-muayenesinde-ne-gorulur.html)

Fenci 02.04.10 22:10

Reflü Teşhisi Nasıl Konur? Reflü Muayenesinde Ne Görülür?
 
Reflü Teşhisi Nasıl Konur? Reflü Muayenesinde Ne Görülür?

Muayenede Ne Görülür: Laringofaringeal reflüsü olan hastaların muayenesinde çok tipik bulgular görülmez. En dikkat çeken bulgu ses tellerinin arka kısmında kızarıklık ve tahriştir. Bunun dışında başka bulgu görülemeyebilir.

Nasıl Teşhis Konur: Reflü hastalığının teşhisinde en önemli faktör hastanın bize anlattıklarıdır. Hastanın şikayetlerine göre reflü olabileceği düşünülür. Muayenede seshttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgtellerinde özellikle arka tarafta kızarıklık ve tahriş olması reflü teşhisini kuvvetlendirir. Reflüyü ispatlamak için bazı testler yapılabilir.http://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgTeşhis için genellikle hastanın şikayetleri ve muayene ile yetinilir. Laboratuar tetkiklerine her zaman başvurulmaz
* Yemek Borusunda 24 Saatlik Asit (pH) Tayini: Burundan sokulan bir tüple yemek borusundaki asit tayini yapılır.
* Endoskopik Muayene: Ağızdan girilerek yemek borusu ve mide muayenesi yapılarak fazla asitin verdiği zararlar araştırılır
* İlaçlı Film Çekilmesi: Hastaya ilaç yutturularakhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgfilm çekilir ve yemek borusu ya da midedeki yapısal anormallikler (mide fıtığı gibi) tesbit edilir.


Not:İnternetten alıntıdır.

Tarot 07.12.17 11:26

Reflü Teşhisi Nasıl Konur? Reflü Muayenesinde Ne Görülür?
 
Reflü Teşhisi Nasıl Konur? Reflü Muayenesinde Ne Görülür?

Teşekkürler


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 00:54 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2