tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   İçecekler (http://www.tualimforum.com/icecekler/)
-   -   Kakule Çayı Nasıl Hazırlanır? - Kakule Çayının Faydaları (http://www.tualimforum.com/icecekler/131292-kakule-cayi-nasil-hazirlanir-kakule-cayinin-faydalari.html)

Okyanus 26.09.13 16:01

Kakule Çayı Nasıl Hazırlanır? - Kakule Çayının Faydaları
 
Kakule Çayı Nasıl Hazırlanır? - Kakule Çayının Faydaları - Kakule Çayının Sağlığa Faydaları

http://img7.imageshack.us/img7/5567/kakule.jpg


Kakule Çayının Faydaları


Bilimsel adı Elettaria cardamomum ya da Elettaria repens olan kakule yıl boyunca yeşil kalan güney Hindistan’da yaygın olarak bulunan bir bitkidir. Dik sapları parmak kalınlığındadır ve 30-50 santim kadar boy atabilir. Küçük sarımtırak çiçek açar ve hançer şeklindeki yaprakları koyu yeşil renklidir. Bitkinin uçucu yağ içeren tohumları çeşitli hastalıkların tedavisinde tıbbi amaçlı olarak ve parfüm sektöründe kullanılmaktadır. Kakule baharatı Asya mutfağında pek çok yemekte kullanılır.

Sindirime yardımcı olur
Bağırsak parazitlerini temizler
Şişkinliği alır
Reflüye iyi gelir
Mide ağrısını hafifletir
Mide kramplarına iyi gelir
Vücudu temizler
Ağız kokusunu giderir
Kusma ve mide bulantısına iyi gelir
Kolon kanserine karşı koruma sağlar
http://img198.imageshack.us/img198/2489/kakuleay.jpg
Kakule Çayı Nasıl Hazırlanır?

Kakule çayı hazırlamak için gereken malzemeler; 1,5 litre su (yaklaşık 6 bardaklık çay için), 3 yemek kaşığı siyah çay, 3 çay kaşığı kakule tohumu,250 ml süt. Suyu kaynattıktan sonra ocaktan alın ve tüm malzemeyi içine atın. 10-15 dakika bekledikten sonra bir iki kez karıştırın ve süzerek için.



Kakulenin Sağlığa Faydaları

Kakule tohumları uyarıcı olarak etki yapan uçucu bir yağ içermektedir. Bu özelliği ile özellikle Arap ülkelerinde afrodizyak olarak halen kullanılmaktadır. Geleneksel Çin tıbbında çölyak hastalığı tedavisinde en çok başvurulan bitkidir. İshale ve diğer sindirim sorunlarına iyi gelir. Bronşit, astım ve diğer solunum yolu hastalıklarına karşı kullanılmaktadır.

Zihni canlandırmak için kullanılır. Sıklıkla yemeklerde baharat ve ilaç sektöründe katkı maddesi olarak kullanılmaktadır.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 23:49 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2