tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   İçecekler (http://www.tualimforum.com/icecekler/)
-   -   Karanfil Çayı Nasıl Hazırlanır? - Karanfil Çayının Faydaları (http://www.tualimforum.com/icecekler/131293-karanfil-cayi-nasil-hazirlanir-karanfil-cayinin-faydalari.html)

Okyanus 26.09.13 16:03

Karanfil Çayı Nasıl Hazırlanır? - Karanfil Çayının Faydaları
 
Karanfil Çayı Nasıl Hazırlanır? - Karanfil Çayının Faydaları - Karanfil Çayının Sağlığa Faydaları





http://img823.imageshack.us/img823/5060/karanfiller.jpg
Karanfil Çayının Faydaları

Karanfil, Asya ve Güney Amerika’nın tropik bölgelerde yetişen yaprak dökmeyen, aromatik bir ağaç türünün çiçeğidir. Karanfil çiçeği tomurcukları ve kökü baharat olarak yemeklere tat vermek amacıyla dünya genelinde kullanılmaktadır. Çeşitli rahatsızlıkların tedavisinde de başta Asya ülkeleri olmak üzere pek çok kültürde geleneksel olarak kullanılan karanfilin bu amaçla en çok tüketilen formları çay ve çiçeğin özünden elde edilen yağ şeklindedir.

Güzel kokulu ağaç ve çalılar (Myrtaceae) ailesinden olan karanfilin botanik adı Eugenia caryophyllus’dur. Tomurcukları ağacın yaprakları mora döndüğünde toplanır. Karanfilin 600 yılından beri Çin’de tedavi amaçlı olarak kullanıldığı hakkında bilgiler bulunmaktadır.

Sindirimi düzenler
Dişeti hastalıklarına karşı kullanılır
Diş ağrılarını hafifletir
Şişkinliği alır
Kusmaya iyi gelir
Mide bulantısını azaltır
Güçlü bir antiseptiktir
Kan dolaşımını hızlandırır
Sindirim sistemiyle ilgili kanser türlerine karşı koruma sağlar
Anti bakteriyeldir
http://img819.imageshack.us/img819/7933/karanfilay.jpg
Karanfil Çayı Nasıl Hazırlanır?

Kurutulmuş 6-7 diş karanfili havanda iyice toz haline gelinceye kadar dövün. İçeceğiniz bardak kadar suyu kaynattıktan sonra ocağı kapatın ve karanfil tozunu suya atın. Demliğin kapağı kapalı halde 10 dakika demlenmesini bekledikten sonra içebilirsiniz. Çayın güçlü olması için 20 dakika demleyebilirsiniz. Eğer bir seferde daha çok karanfil çayı hazırlayarak depolamak isterseniz buzdolabında 2-3 gün dayanır.


Karanfilin Sağlığa Faydaları

Karanfil en çok antiseptik özelliği ile kullanılmakta. Ağız için doğal gargara suyu hazırlamaktan ellerinizi mikroplardan arındırmaya kadar pek çok hijyen gerektiren durumda karanfille hazırlanmış suyu kullanabilirsiniz. Özellikle sarımsaklı, soğanlı yemeklerden sonra ağzınıza 1-2 diş kuru karanfil atmak ağız kokusunu alacaktır.

Romatizmayla ilgili eklem ağrılarında ya da kas ağrılarında harici olarak karanfil suyu sürebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tek şey içmek için hazırladığınız karanfil çayının soğumasını bekleyip bir havluya dökerek eklem ya da ağrıyan kasınızın üstüne koyarak 10-15 dakika bekletmek. Yine aynı şekilde mantar ya da egzama gibi cilt hastalıklarının belirtilerinin hafifletilmesi için soğuk karanfil suyu kompresi uygulayabilirsiniz.

Karanfil yağı da aynı karanfil çayı gibi çeşitli rahatsızlıkların tedavisinde kullanılmaktadır. Yağ ile eklem ve kas ağrısı yaşadığınız bölgelere masaj yaparak ağrının hafiflemesini sağlayabilirsiniz. Bir parça pamuk üstüne bir kaç damla karanfil yağı damlatıp ağrıyan dişinizin üzerine koyabilirsiniz. Sivrisinek ısırığının kaşınmasını ve ısırık bölgesinin şişmesini karanfil yağı ile durdurmanız mümkün.

Karanfil yağı ve karanfille hazırlanmış su gibi karanfil kremleri de cilt mantarını geçirmek için etkili kozmetik ürünler arasında yer almaktadır.

Pelince 10.10.15 14:53

Karanfil Çayı Nasıl Hazırlanır? - Karanfil Çayının Faydaları - Karanfil Çayının Sağlı
 
Karanfil Çayı Nasıl Hazırlanır? - Karanfil Çayının Faydaları - Karanfil Çayının Sağlığa Faydaları

Teşekkürler


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 17:04 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2