tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   İçecekler (http://www.tualimforum.com/icecekler/)
-   -   Koyun Otu Çayı Nasıl Hazırlanır? - Koyun Otu Çayının Faydaları (http://www.tualimforum.com/icecekler/131297-koyun-otu-cayi-nasil-hazirlanir-koyun-otu-cayinin-faydalari.html)

Okyanus 26.09.13 16:09

Koyun Otu Çayı Nasıl Hazırlanır? - Koyun Otu Çayının Faydaları
 
Koyun Otu Çayı Nasıl Hazırlanır? - Koyun Otu Çayının Faydaları - Koyun Otu Çayının Sağlığa Faydaları

http://img594.imageshack.us/img594/5...egi150x150.jpg
Koyun Otu Çayının Faydaları


Latince adı Agrimonia Eupatoria olan koyun otunun tarihte kullanımı Antik Yunan’a kadar gitmektedir. Latincesi “Agrimonia” gözleri iyileştiren şifalı bitki ve “Eupatoria” en iyi şifalı bitki karışımlarını hazırlayan kraldan gelmektedir. Çeşitli kaynaklarda koyunotu, kasıkotu, kaşıkotu, kızılyaprak olarak adlandırılan bitkinin anavatanı İngiltere’dir ve kuzey Avrupa ülkelerinde, Kanada ve ABD’de doğal olarak yetişmektedir.

Gül ailesinin üyesi olan koyun otu koyu yeşil bir bitkidir ve küçük sarı çiçekleri uzun dalları üzerinde açar. Bitki çalılık alanlarda, yol kenarlarında, alkali toprağa sahip bölgelerde kolay yetişir. Güneşli ve yarı güneşli alanlar koyun otu için ideal olmakla birlikte tohumları kalın olduğundan filizlenmek için soğuk havaya ihtiyaç duyar.

Güçlü bir antioksidandır
Enfeksiyonlara karşı kullanılır
İdrar söktürücüdür
Sindirim sistemini çalıştırır
Hazımsızlığa iyi gelir
İshale iyi gelir
Romatizma ağrıları için kullanılır
Boğaz ağrısına iyi gelir
Kuru öksürüğü geçirir
Karaciğer fonksiyonlarını iyileştirir
Göz nezlesine iyi gelir
Vajinal akıntıyı azaltır

Koyun Otu Çayı Nasıl Hazırlanır?

Koyun otunun faydalarından yararlanmak için bitkinin kurutulmuş yapraklarına ve çiçeklerine ihtiyacınız olacak. Bir bardak çay hazırlamak için 1-2 çay kaşığı kurutulmuş koyun otu yaprağı ve çiçeğini kaynamış suya atın ve 10-15 dakika demlenmesini bekleyin. Yaprakları ve çiçekleri süzerek içebilirsiniz. Koyun otu çayının tadı biraz acı olabilir, tatlandırmak isterseniz yarım çay kaşığı bal ilave edin. Yemeklerden sonra günde 3 bardak tüketebilirsiniz.



Koyun Otunun Sağlığa Faydaları

Koyun otu en çok sindirim sistemini çalıştırmak ve ishali gidermek için kullanılmaktadır. Ancak bitkiden hazırlanan kremler ve jeller kanamayı durdurmak, yarayı temizlemek ve kaşıntılı cilt hastalıklarının tedavisine yardımcı olması içinde kullanılır. Çay hazımsızlık, ishal, şişkinlik ve diğer mide ile ilgili sorunlarda oldukça etkili bir çözüm olabilir.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 05:29 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2