tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   İçecekler (http://www.tualimforum.com/icecekler/)
-   -   Sarımsak Çayı Nasıl Hazırlanır? - Sarımsak Çayının Faydaları (http://www.tualimforum.com/icecekler/131790-sarimsak-cayi-nasil-hazirlanir-sarimsak-cayinin-faydalari.html)

Başak 05.11.13 21:01

Sarımsak Çayı Nasıl Hazırlanır? - Sarımsak Çayının Faydaları
 
Sarımsak Çayı Nasıl Hazırlanır? - Sarımsak Çayının Faydaları - Sarımsağın Sağlığa Faydaları


http://img197.imageshack.us/img197/310/sarimsaks.jpg
Genellikle güçlü kokusu nedeniyle yemekten kaçındığımız sarımsağın, saç bakımından kalp hastalığı riskini düşürmeye kadar pek çok faydası vardır. Sarımsak aynı zamanda doğal bir antibiyotiktir. Alerjilere karşı vücudun direncini arttırır, kan şekeri düzeyinin korunmasına yardımcı olur, yüksek tansiyonu ve kolesterolü düşürür. Bu faydaları ile farklı kültürlerde yüzlerce yıldır sağlık sorunlarına karşı en sık kullanılan doğal ürünler arasında ilk sıralarda gelmektedir. Hazırlaması oldukça kolay olan sarımsak çayı ise vücudun toksinlerden temizlenmesine yardımcı olurken sindirim sorunlarına iyi gelir.


Kalp sağlığını korunmasına yardımcı olur
Vitamin ve mineraller bakımından zengindir
Zararlı mide parazitlerinin temizlenmesine yardım eder
Sindirim sistemini temizler
Gazın giderilmesini sağlar
Sinüsleri açar
Çayın buharı bronşitin etkilerini hafifletir
Gribe iyi gelir
Enfeksiyonlara karşı vücudun direncini arttırır
http://img209.imageshack.us/img209/5...rimsakcayi.png
Sarımsak Çayı Nasıl Yapılır?

1 büyük çay bardağı sarımsak çayı yapmak için; bardak dolusu su ile 1.-1.5 diş sarımsağı kaynatın. Su kaynar kaynamaz ateşten alın. Biraz ılıdıktan sonra 1 çay kaşığı organik bal ve çeyrek limon suyu ekleyip içebilirsiniz. Kaynar suya bal karıştırmayın. Her bardak için suya 1-1.5 diş sarımsak atmak yeterli olacaktır. Artan sarımsak çayını 1-2 gün buzdolabında, hava almayan bir şişede ya da kavanozda saklayabilirsiniz.

2 diş sarımsak 2 kişilik sarımsak çayı hazırlamak için yeterlidir

3 diş sarımsak günlük C vitamini ihtiyacının %5'ini karşılar

Limonlu sarımsak çayı


Sarımsak kötü kolesterolü düşürmeye yardımcı olur



Sarımsağın Faydaları

Çiğ sarımsak, sarımsak özü, sarımsak çayı ve tabletleri farklı hastalıkların tedavisine yardımcı olması amacıyla kullanılmaktadır. Bazı faydaları hakkında bilimsel çalışma sonuçları bulunmasına karşın bazı yararları hakkında geleneksel kullanım dışında herhangi bir kanıt bulunmamaktadır. Sarımsak çayı ve çiğ sarımsak en çok, soğuk algınlığı gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarına karşı kullanılır. Yüksek oranda “allicin” içeren çiğ sarımsak antiviral ve anti bakteriyel özelliklere sahiptir. Özellikle kış aylarında düzenli olarak sarımsak tüketmek bulaşıcı hastalıklara karşı vücudun direncini arttırır.

Sarımsağın kolesterole etkisi alanında yapılan çalışmalar birbiriyle zıt sonuçlara sahiptir ancak halk arasında kolesterolü düşürmek için sık sık kullanılır. Bazı araştırmalar çiğ sarımsağın HDL (iyi kolesterolü) yükselttiği, damar sertliğini önlediğini ve kalp hastalıkları riskini azalttığının altını çizmektedir. Ancak bu alanda daha çok araştırmaya ihtiyaç duyulmaktadır. Damar sertliği veya herhangi bir kalp rahatsızlığı nedeniyle düzenli olarak ilaç kullanıyorsanız düzenli olarak sarımsak takviyesi almadan önce doktorunuza danışın.

Vücudumuzda bulunan ve uygun ortamda (hava kirliliği, radyasyon, aşırı güneş ışığı, stres, sigara…) hücre yapısına zarar veren serbest radikalleri, sarımsağın antioksidan etkisiyle kontrol altında tutmak mümkündür. Bazı uzmanlar sarımsağın bu özelliğinin gırtlak, mide, meme ve prostat kanseri riskini azalttığını belirtmektedir.

Yüksek vitamin ve mineral içeriğiyle genel sağlığımıza katkıda bulunur. 3 diş sarımsak; günlük C vitamini ihtiyacının %5'ini, kalsiyum ihtiyacının %2'sini, demir ihtiyacının %1'ini, B6 vitamini ihtiyacının %6'sını karşılar. Sarımsak ayrıca tiamin, riboflavin, magenzyum, fosfor, potasyum, çinko, bakır, omega-3, omega-6, manganez ve selenyum içerir.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 15:25 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2