tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   İçinizden Geldigi Gibi (http://www.tualimforum.com/icinizden-geldigi-gibi/)
-   -   Çağın Fobisi (http://www.tualimforum.com/icinizden-geldigi-gibi/9121-cagin-fobisi.html)

mor_elmas 02.08.08 23:59

Çağın Fobisi
 
Çağın fobisi: Nomofobi
Çağın yeni fobisinin, "nomofobi" adı verilen, cep telefonuyla iletişim olanağından uzak kalma korkusu olduğu bildirildi.
İngiltere'de yapılan bir araştırmada, 13 milyon İngilizin "21. yüzyılın bu yeni bağımlılığından" mustarip olduğu ortaya çıktı. Cep telefonuna bu kadar bağımlılığın sebebinin, insanların aileleri ve arkadaşlarıyla sürekli temas halinde olma arzusu olduğu belirtildi.

Bu insanlar cep telefonlarına o kadar bağımlı oluyorlar ki, telefonun şarjının bitmesi veya telefonu nereye koyduğunu bulamamak streslerini hayli artırıyor. Araştırmaya katılan her iki kişiden biri telefonlarını asla kapatmadığını söyledi. Her 10 kişiden biri de işleri dolayısıyla her zaman ulaşılabilir olmak istediğini belirtti.

Uzmanlar, "nomofobi"nin cep telefonu kullanıcılarının yüzde 53'ünü etkileyebildiğini, erkeklerin yüzde 58, kadınlarınsa yüzde 48'inin şarjları bittiğinde, kontörleri tükendiğinde, telefonlarını kaybettiklerinde veya kapsama alanı dışına düştüklerinde endişelerinin arttığını söylediklerini bildirdiler.

"Thisislondon" internet sitesindeki habere göre, araştırma 2100 cep telefonu kullanıcısı üzerinde yapıldı.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 00:57 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2