tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   İşletim Sistemleri (http://www.tualimforum.com/isletim-sistemleri/)
-   -   Windows Programları Öncelliklerine Gore Düzenlemek (http://www.tualimforum.com/isletim-sistemleri/26338-windows-programlari-oncelliklerine-gore-duzenlemek.html)

Mavi Lord 27.01.09 23:19

Windows Programları Öncelliklerine Gore Düzenlemek
 
Programları önceliklerine göre düzenlemek
Eğer aynı anda birden çok program ile çalışıyorsanız ve hem sik kullandığınız hem de seyrek olarak ihtiyaç duyduğunuz programlar aynı şekilde yavaşlarsa, söz konusu uygulamaları önceliklerine göre düzenlemelisiniz.
İPUCU: Programların önceliklerini belirlemek için [Alt] + [Ctrl] + [Del] tuş kombinasyonunu kullanarak Windows Görev Yöneticisini çalıştırın ve ekrana gelen pencere üzerindeki işlemler kartını aktif hale getirin. Bu kart üzerinde, o anda çalışan programların bir listesi bulunur, istediğiniz programın üzerine sağ tuşla tıklayarak açılan nesne menüsündeki Öncelik Ata komutunu kullanarak altı öncelik derecesinden birini seçebilirsiniz. Bu şekilde her programın kullanacağı işlemci oranını belirleyerek, sık başvurduğunuz uygulamaların daha hızlı çalışmasını sağlayabilirsiniz
XP güncellemelerini kaydetmek
Windows XP güncellemeleri normalde yerel disk üzerine kaydedilemiyor. Yoksa kaydedilebiliyor mu?
İPUCU: Güncellemeleri yerel disk üzerine kaydetmek tabii ki mümkün.
http://v4.windowsupdate.microsoft.vo...corporate=true adresinde Corporate Edition güncellemelerini bulabilir ve bunları kaydedebilirsiniz. www.w e b s a n c a k.com
Startup Programlar
Bilgisayarı açtığımızda işletim sistemi yüklenirken bazı programlarda açılışta yüklenmek ister (örneğin icq netdetect agent), bunu engellemek için Start > Run > msconfig komutunu çalıştırın. "System Configuration Utility" karşımıza gelmiş oldu, buradan startup sekmesine gelip, başlangıçta yüklenmesini istemediğimiz programları seçebiliriz, programları seçtikten sonra "apply" butona basıp sistemi yeniden başlatmak gerekiyor.www.w e b s a n c a k.com
Daha Fazla Güvenlik
Start > Run deyip "regedit" yazın, Regedit'te "HKEY_LO-CAL_MACHlNE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Lsa" anahtarına gidin burada "force-guest" DWORD değerini bulun, yoksa oluşturun bunun değerini "1" yapın. Bu sayede Windows XP "Advanced File System Security" aktif hale geçmiş olacak.
Daha Hızlı Kapansın
Windows XP kapanırken bildiğiniz gibi yapılanları kaydeder, Windows XP kapanırken biraz zamandan kazanmak istiyorsanız, Regedit'e girip "HKEY_CUR-RENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersio n\Policies\Explorer" anahtarına gidin, burada "NoSaveSettings" değerini bulun. Eğer çıkışta kayıt yapılmasını istemiyorsanız değeri "1" yapın, kayıt yapılmasını istiyorsanız "0" yapmanız yeterli.
Daha da Hızlansın
Windows XP'de NTFS dosya sistemi her dosya ve klasör için son erişim ve son güncelleme bilgilerini tutar. Bu özellik kullanışlı olsa da normal bir kullanıcı için çoğu zaman pek bir anlam ifade etmiyor. Bu özelliği kapatmak için Regedit'e girip "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\ Control\FileSystem" anahtarına gidip "NtfsDisableLastAccessUpdate" değerini bulun ve değerini "1" yapın.
Açıklama Yapmasın
Windows XP'de adet olduğu üzere mouse okuyla bir dosyanın ya da klasörün üzerine geldiğiniz zaman o dosya/klasör hakkında bilgiler verir. Bu özelliği kapatmak için "HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\ CurrentVersion\Explore\Advanced" anahtarına gidin ve "ShowlnfoTip" DWORD değerini bulun ve değerini "0" yapın.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 01:24 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2