tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > BİLGİSAYAR-DONANIM ve İNTERNET > İşletim Sistemleri
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

İşletim Sistemleri İşletim sistemi İle İlgili paylaşımlar..


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Programsız, uğraşsız Windowsunuz hızlansın...
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1371

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 28.08.09, 08:24   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
 
Güllü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 2.538
Konular: 1710
Puan Grafiği
Rep Puanı:3968
Rep Gücü:0
RD:Güllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 54
146 Mesajına 240 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Programsız, uğraşsız Windowsunuz hızlansın...

Bilgisayarımızı ilk aldığımızda veya yeni Windows kurduğumuzda ki hızı bir süre sonra yerine yavaşlamaya bırakır. Piyasada yavaşlamalar için birçok çözüm öngörülse de programsız ve kolay olarak Windows'un hızını arttırmak bu yazımda... Aslında çok bilinen ve birçok kişi tarafından önerilen fakat sistem dosyaları olduğu için değişiklik yapmaya korktuğumuz bu dosyalarda yapacağımız küçük çaplı 'güvenli' değişiklikler ile Windows'umuzu hızlandırabiliriz. Okumaya devam ediyoruz...

Uyarı: Bilgisayara fazla hakim değilseniz lütfen belirtilen klasörlerde değişiklik yapmayın. Yapacaksanız da dikkatli bir şekilde doğru anahtarda değişiklik yaptığınıza emin olun.

1- Windows hızlı açılsın: Başlat / Çalıştır / regedit --> HKEY_LOCAL_MACHINE / SYSTEM / CurrentControlSet / Control / Session Manager / Memory Management / Prefetch Parametres / ''Enable Prefetcher'' altındaki değeri sağ tıklayıp '5' yazıyoruz.
2- Windows hızlı kapansın: Başlat / Çalıştır / regedit --> HKEY_LOCAL_MACHINE / SYSTEM / CurrentControlSet / Control / "WaitToKillServiceTimeout" altındaki değeri sağ tıklayıp '200' yazıyoruz.
3- Bellek performansınızı arttırın: Başlat / Çalıştır / regedit --> HKEY_LOCAL_MACHINE / SYSTEM / CurrentControlSet / Control / Session Manager / Memory Management /
> DisablePagingExecutive değeri sağ tıklayıp ondalık tabanda '1' yazıyoruz.
> LargeSystemCache değeri sağ tıklayıp ondalık tabanda '1' yazıyoruz.
> Boş bir alanda sağ tıklayıp yeni bir 'DWORD' değeri girip; ismini 'IOPageLockLimit' olarak yazıyoruz ve ondalık değerde kısmını işaretleyerek;
- 128 MB Ram için: değeri '4000' yazıyoruz.
- 256 MB Ram için: değeri '10000' yazıyoruz.
- 512 MB Ram ve üstü için: değeri '40000' yazıyoruz.
4- Menüleri hızlandıralım: Başlat / Çalıştır / regedit --> HKEY_CURRENT_USER / Control Panel / Desktop / 'MenuShowDelay' altındaki değeri sağ tıklayıp '0' yazıyoruz.
5- İnternet hızında %20'lik artış sağlayalım: Başlat / Çalıştır / gpedit.msc / Bilgisayar Yapılandırıcısı / Yönetim Şablonları / Ağ / Qus Paket Zamanlayıcısı / Ayarlanabilen bant genişliğini sınırla / Etkin / Bant Genişliği: '0' uyguluyoruz ve Tamam'a basarak çıkıyoruz.
6- Büyük arabellek ayarıyla performansı arttıyoruz: Başlat / Çalıştır / regedit --> HKEY_LOCAL_MACHINE / SYSTEM / CurrentControlSet / Control / Session Manager / Memory Management / 'LargeSystemCache' değeri sağ tıklayıp ondalık tabanda '1' yazıyoruz.
7- Sistemi optimize ederek performansı arttırmak: Başlat / Çalıştır / regedit --> HKEY_LOCAL_MACHINE / SYSTEM / CurrentControlSet / Control / FileSystem / 'NtfsDisableLastAccessUpdate' altındaki değeri sağ tıklayıp '1' yazıyoruz.
8- Boot dosyaları ile açlışı hızlandıralım: Başlat / Çalıştır / regedit --> HKEY_LOCAL_MACHINE / SOFTWARE / Microsoft / Dfrg / BootOptimizeFunction / 'Enable' altındaki değeri sağ tıklayıp 'Y' yazıyoruz.
9- Cevap vermeyen uygulamaları daha hızlı kapatın: Başlat / Çalıştır / regedit --> HKEY_CURRENT_USER / Control Panel / Desktop / 'HungAppTimeout' altındaki değeri sağ tıklayıp '500' yazıyoruz.
10- Mavi ekrandan kurtulmak için bilgisayarı otomatik olarak başlatalım: Başlat / Çalıştır / regedit --> HKEY_LOCAL_MACHINE / SYSTEM / CurrentControlSet / Control / CrashControl / 'AutoReboot' altındaki değeri sağ tıklayıp '1' yazıyoruz.


Alıntı
Güllü isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
hizlansin, programsiz, ugrassiz, windowsunuz


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Msn de Programsız Çevrimdışı Olanları Görme Başak Msn Hata Kodları,Çözümleri Yardım 0 09.09.12 01:10
Msn'de Engelleyenleri Görme Programsız Başak Msn Hata Kodları,Çözümleri Yardım 0 09.09.12 01:06
32 x 32 Clan Sembolü Yapımı Programsız Mavi Lord Grafik Tasarım 0 28.10.09 00:47
Pc niz Hızlansın Yahoo Network ve İnternet 0 27.11.08 08:59
Keylogger a Programsız Çözüm!!! Mavi Lord Knight Online 0 31.08.08 07:23


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 00:17 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2