tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   İşletim Sistemleri (http://www.tualimforum.com/isletim-sistemleri/)
-   -   Fakirin Windows XP'si hazırlandı (http://www.tualimforum.com/isletim-sistemleri/8360-fakirin-windows-xpsi-hazirlandi.html)

Okyanus 27.07.08 14:40

Fakirin Windows XP'si hazırlandı
 
Fakirin Windows XP'si hazırlandı


Microsoft, OLPC(One Laptop Per Child - Her Çocuğa Bir Dizüstü) organizasyonu için hazırladığı işletim sistemlerini tamamladığını açıkladı. Özellikleri ve sistem gereksinimleri düşürülmüş olan Windows XP'ler, üreticilere gönderildiMicrosoft, OLPC(One Laptop Per Child - Her Çocuğa Bir Dizüstü) organizasyonu için hazırladığı işletim sistemlerini tamamladığını açıkladı. Özellikleri ve sistem gereksinimleri düşürülmüş olan Windows XP'ler, üreticilere gönderildi. Bu sistemler, OLPC'nin belirli XO dizüstü bilgisayarlarına yüklenerek, gelişmekte olan ülkelerdeki okullarda kullanılacak.

Linux Seçeneği de Var

Asgari donanımı, küçük ekranı ve flash tabanlı program depolamasıyla 200 dolar civarında ücrete sahip olan XO dizüstü bilgisayarlar, ayrıca çok daha basit ve ücretsiz bir Linux çeşidi olan Sugar ile de çalışıyor. Bakalım Microsoft, OLPC benzeri konfigürasyonlarda Linux'un karşısında tutunabilecek mi?ShiftDelete.net

Berfin 30.07.08 12:37

teşekkürler...

Kiowa 06.08.08 19:25

Paylaşım İçin Teşekkürler


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 16:32 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2