tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Kadın Hastalıkları ( Jinekoloji ) (http://www.tualimforum.com/kadin-hastaliklari-jinekoloji/)
-   -   Hamilelikte Kalp Çarpıntısı (http://www.tualimforum.com/kadin-hastaliklari-jinekoloji/68876-hamilelikte-kalp-carpintisi.html)

Başak 27.03.11 18:40

Hamilelikte Kalp Çarpıntısı
 
Hamilelikte Kalp Çarpıntısı

Uzmanlar, hamilelik döneminde, oluşan yeni şartlara uyum sağlamaya çalışan vücutta bazı değişiklikler meydana geldiğini hatırlattı.

Hamilelik döneminde anne adaylarında görülen kalp çarpıntılarının kansızlığın habercisi olabileceği bildirildi.

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Oğuzhan, hamileliğin kalp üzerine getirdiği yükün gizli haldeki kalp hastalığını aşikar hale getirebileceğini, anne adaylarının yüzde 2′sinde bu duruma rastlandığını belirtti.

Prof Dr. Oğuzhan, “Anne adayının kendini fazla yorması, stres, aşırı çay veya kahve tüketmesi kısa süreli çarpıntılara neden olabilir. Bu durum adeta göğüs kafesinde bir kuş kanat çırpıyormuş gibi hissedilir.

Çarpıntı esnasında gebenin istirahat etmesi, yüzünü soğuk su ile yıkaması, göz kürelerine el ile hafif basınç uygulaması çarpıntıyı sonlandırabilir” diye konuştu.

Hamilelik dönemindeki kalp çarpıntılarının kansızlığın da habercisi olabileceğini vurgulayan Oğuzhan, “Çarpıntı bazen kansızlığın habercisi de olabilir.

Gebelerde kan miktarı arttığı için kanın yapımı için gerekli olan demir ihtiyacı da artar. Bu ihtiyaç karşılanamazsa kansızlık oluşur” dedi.

alıntı


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 18:00 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2