tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Kadınca/Erkekce/ Evlilik Ve Aile (http://www.tualimforum.com/kadinca-erkekce-evlilik-ve-aile/)
-   -   Evlilik Ortak Bir Projedir (http://www.tualimforum.com/kadinca-erkekce-evlilik-ve-aile/41436-evlilik-ortak-bir-projedir.html)

EZEL 17.12.09 20:10

Evlilik Ortak Bir Projedir
 
Evlilik Ortak Bir Projedir

Evllik Hakkında - Evlilik Projesi

http://img410.imageshack.us/img410/1...uaskevlili.jpg
Evlilikte eşlerin beklentilerinin birbirine uyumunu lazer ışınlarına benzetebiliriz. Lazer ışınlarıhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg normalde birbirinden ayrı olarak sağa sola dağılır ve bu nedenle ancak kısa bir mesafe kat edebilirler. Ama ceşitli yöntemlerlehttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg elektronların benzer şekilde hareket etmesi sağlandığı zamanhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg lazer ışını aynı enerjiyle kilometrelerce öteye gidebilir.

Tıpkı bu örnekte olduğu gibihttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg eşler de enerjilerini benzer şekilde bir hedef için kullanabilirlersehttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg evlilik kaliteli olur. Eşler evliliği ortak beklentiler üzerine kurmalı ve ortak bir proje haline getirmelidir. Bunun yerinehttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg iki taraf da kendi gemisinin kaptanı olmaya çalışırsa evlilikte sorunlar yaşanır.

Evlilikten beklentilerin ve amaçların ortak olmasıhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg erkek ve kadının yaşam felsefesiyle de ilgilidir. Farklı ortamlarda yetişmiş iki insanın düşünce kalıplarının farklı olması kaçınılmazdır. Dolayısıyla bu iki kişihttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg olaylar karşısında aynı tepkiyi vermez. Eşlerin dünyayahttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg hayatahttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg kültürel değerlerehttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg inancahttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg aileye yönelik konulara bakış açıları farklılık gösterdikçehttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg evlilikten beklentiler de farklılaşır ve ortak amaçlarda buluşmak zorlaşır.

Beklentilerin gergekçi olup olmadığı ve kadın ile erkeğin beklentilerinin birbirleriyle örtüşüp örtüşmediği evlilikteki uyumun kalitesini belirler. Beklentiler birbirine ne kadar yakın olursahttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg


alıntı


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 12:19 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2