tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Kadınca/Erkekce/ Evlilik Ve Aile (http://www.tualimforum.com/kadinca-erkekce-evlilik-ve-aile/)
-   -   Dürüst ve Sevgi Dolu Bir İletişim (http://www.tualimforum.com/kadinca-erkekce-evlilik-ve-aile/41439-durust-ve-sevgi-dolu-bir-iletisim.html)

EZEL 17.12.09 20:18

Dürüst ve Sevgi Dolu Bir İletişim
 
Dürüst ve Sevgi Dolu Bir İletişim

Evlikte Dürüst ve Sevgi Dolu Bir İletişim - Evlikte İletişimin Önemi - Dürüst ve Sevgi Dolu Bir İletişim Hakkında

http://img8.imageshack.us/img8/1353/94018468.jpg

Anne babalarımızın zamanında sevgi dolu iletişimin manası çoğunlukla olumsuz duygulardan kaçınmakhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg sorun çıkarmamakhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg tartışmamak demekti. Kimbilir belki de olumsuz duygular onlar için utanılacakhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpghttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg bunca bastırmaya rağmen su yüzüne çıkmaya çalışan duygularını susturmakla geçti. Kimisi bunu başardıhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg çünkü onlar aynı zamanda çok sabırlı ve güçlü insanlardı.

Kimileri ise ilerleyen yaşlarının en mutlu geçmesi gereken zamanlarındahttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpghttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg tahammülsüzlükhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg çatışma ve büyüyen sorunlar yaşadılar. Oysa duygularını bastırmadan yapıcı bir iletişim kurmayı denemiş olsalardıhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpghttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg çünkü biz de büyüklerimizden gördüğümüz usul dairesinde bir yaşam sürüyoruz. Zaman zaman davranışlarımıza onları referans gösteriyorhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg hatalarımız için de yine onları suçlayarakhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg işin içinden çıkmaya çalışıyoruz.

Her konuda uzmanlaşmayı marifet sayan bizlerhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg duygularımız konusunda neden aynı hassasiyeti gösteremiyoruz acaba? Anne babalarımızın yaptığı hataları aynıyla tekrarlamamız şartmış gibihttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpghttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg çünkü başka bir iletişim yolu bilmiyoruz. Çoğumuz çocukluk ve ilk gençlik yıllarımızı başarısız iletişim becerilerini izlemek ve öğrenmekle geçirmişizdir. Anne babalarımız duygularını dürüstçe ve muhatabının duygularını incitmeden ifade edebilmiş olsalardıhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg bizlerin durumu da böyle olmayacaktı elbette. İster istemez içinde yaşadığımız ailenin iletişim yöntemlerini alışkanlık haline getiriyoruz. Duyguların bastırıldığı bu yöntemlerin pek de işimize yaramadığı gerçeğini bizzat yaşayarakhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg

Öyle görmüş olabiliriz fakat bu yöntemlere mahkum değiliz. Evliliğimiz için yeni ve işe yarar yöntemler arama sorumluluğumuz olduğunu unutmayalım lütfen. İhmal edilmehttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg duygularını ifade edememehttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg sessiz kalıp beklemekhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg duygusal tepkiler verdiğin de ayıplanmakhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg bunlar size hiç yabancı gelmiyorsahttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg rica ediyoruz aynı şeyleri siz de eşinize ve çocuklarınıza yaşatmayın. Belki nerede hata yaptığımızı bir türlü anlayamamanın şaşkınlığı ve çaresizliğini yaşıyor olabiliriz düşüncesiyle sizlere bir dizi hata cetveli sunmak istiyoruz.

-Öfkelihttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg kızgın olduğumuzda intikam alma duygusuyla iletişime geçmek.
-Yapmamız gereken bir müddethttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg en azından öfke silinip yerine sükunet gelinceye kadar beklemek ve sonra konuşmayahttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg problemi çözmeye çalışmak.
-Eşimizden istekte bulunmakhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg isteklerimizi anlatmak yerine onun anlamasını beklemek. Eşler birbirleri için en yakın insanlar olsa bilehttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpghttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg eşimizin biz söylemedenhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpghttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg derdimizin ne olduğunu anlamaları mümkün değildir.

-Eşimizin duygusal tepkilerini küçümsemekhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg aşağılamakhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg bu şekilde davrandığı için suçlamak. Özellikle hanımların yaşları kirpik ucunda bekler. Beylerinde öfkeleri dil ucunda. Ne öfke ne de göz yaşıhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg ne utangaçlıkhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg heyecanlanmakhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg korkmak aşağılanacak duygulardır. Her biri her insanda var olanhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg gayr-i ihtiyarihttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg bahşedilmiş insani duygulardır.

-Sadece kendi ihtiyaçlarımızı düşünüp eşimizin ihtiyaçlarını sormamakhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpghttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg birlikte olduğumuz kişilerin ihtiyaçları ile ilgilenmek.
-Evin erkeğinin haksız da olsa son sözü söylemesihttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg kadının hep susan ve idare eden konumunda olmasıhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg zararlıdır. Hem de çokhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg hem güçlü bir kişiliğe de yakışmaz. Yanlızca “Kocakarı ile Gazneli Mahmud” hikayesini hatırlayın yeter. Hatırlayamayanlar için bir gün biz hatırlatırız. -Yapılan hatalarda eşlerin birbirlerini kırıcı sözlerle veya duygusal mahrumiyetle cezalandırması( küsmekhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg konuşmamakhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg surat asmak…)

-Yapılan hataları bağışlamamak ve sürekli hatırlatmakhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg geçmişi her fırsatta dile getirmek. Bu davranışlar çoğumuza yabancı değildir. Eğer hatalarımızın farkındaysak düzeltmek için de gayret edebiliriz. Asıl sorun farkında olmamak ve yenilikleri kabul edememektir. Mutlu olmak istiyorsanızhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg eşinizi mutlu edin. Mutluluğunuzun önünde ki olumsuz iletişim engellerini kaldırınhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg lütfen. İşte size değişimi başlatmak için bir ip ucu: Dürüst olun ve duygularınızı uygun bir dille ifade edinhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg Anlayışlı olun ve eşinizin size ilettiği duygularını önemseyin.


alıntı


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 23:24 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2