tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Kadınca/Erkekce/ Evlilik Ve Aile (http://www.tualimforum.com/kadinca-erkekce-evlilik-ve-aile/)
-   -   Evleneceğimiz Kişiyi Nasıl Seçiyoruz? (http://www.tualimforum.com/kadinca-erkekce-evlilik-ve-aile/41440-evlenecegimiz-kisiyi-nasil-seciyoruz.html)

EZEL 17.12.09 20:19

Evleneceğimiz Kişiyi Nasıl Seçiyoruz?
 
Evleneceğimiz Kişiyi Nasıl Seçiyoruz?

Evleneceğiniz Kişiyi Seçmek - Evlilikte Seçim


Neden diye sormayı öğretmemiş bit ataerkil toplumun çocukları olarakhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpghttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpghttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg bu zinciri kırar ve sorarhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg neden? Büyüklerin o süreçte vereceği doğru bir cevap olmaz çünkü onlarda aynı bu şekilde yetiştirilmişlerdir. Ancak zaman değişti. Çağın hızını yakalamak bile bu kadar zorken ve biz sürekli arkasından koşup yoruluyorkenhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg hala geçmişten gelen ancak gerçek hayatta geçerliliğini korumayan bazı düşünce kalıplarını kullanamayız. Neden diye daha çok sormalıyız.İşin gerçeğihttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg evlilik bir kurumdur. Bunun bir ortaklık anlaşması olduğunu kabullenmeden veya bu gerçeği göz ardı ederekhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg evliliğe adım atmak yanlış olur. Ancak önemli bir detay var kihttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg çoğumuz burayı atlarız.

Evleneceğimiz kişiyi nasıl seçiyoruz?

Dışarıdan bir takım baskılarhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg görücü usulü gibi yaptırımlar içinde bile olsahttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg çoğunlukla evlendiğiniz kişihttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg gerçekten tercih ettiğiniz kişidir. İster severek evleninhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg ister mantıkla; bu tercihin altında yatan belirli etkiler vardır.
Öncelikle aileniz size model oluşturmuştur. Bilinçaltınızda fokurdayan birçok anıhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg yargı ve fark etmeden içinize sızanhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg size iyi ve kötü davranışlarda bulunmanız için fısıldayan iç sesinizhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg seçimlerinizin de sorumlusudur. Bir eşte ne aradığınızı veya ne aramadığınızıhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpghttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg onlara benzemeyen birini ya da çok benzeyenini bulursunuz.

Aslında evlilikte yaptığınız seçimhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg sizin aynanızdır. Nerenizde eksik veya törpülenecek yan varsahttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg o niteliklere sahip birini seçmişsinizdir. Evlenip aradan geçen zamandan sonrahttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg kendi kendinize ne kadar yanlış bir seçim yaptığınızı düşünmüş olsanız dahttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg mutsuz da olsanızhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpghttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg yüzleşmeniz gereken bir konu vardır. Bu tercihi yaparken ki sizehttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg yani o dönemde sahip olduğunuz bilgihttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg birikimhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpghttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg en uygun olan adayı içgüdüsel olarak tercih etmişsinizdir. Aradan geçen yıllar elbette herkes gibi sizi ve seçtiğiniz eşi değiştirmiştir ama ilk seçiminiz sizin için doğrudur.


Hayata geliş amacınızahttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg tekamülünüzehttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg yaşamanız ve kendinize katmanız gereken özelliklere hizmet edecek kişihttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg evlendiğiniz insandır. İsterseniz sonra ayrılmış olunhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg sizi çok mutsuz etmiş olsunhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg bu söylediklerimi değiştirmez. Demek kihttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg edinmeniz gereken öğreti bu yöndeymiş. Seçimler bazen bilinçli kararlar gibi görünseler dehttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg ruh ve bilinçaltının fark etmediğiniz ama ihtiyacınız olan çalışmasından ortaya çıkarlar. Kimi eşiniz olarak seçtiysenizhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg aslında kendi yansımanıza sahipsiniz demektir. İhtiyacınız olanhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg sizi büyütecekhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg olgunlaştıracak ve ruhunuzu besleyerekhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg bulunduğunuz yerden bir basamak yukarı taşıyacak olaylar zincirini başlatmak için; gerekli olan eşi seçtiğinize emin olun. Yoksa dünyada milyarlarca insan varkenhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg neden o?

alıntı


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 02:31 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2