tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Kadınca/Erkekce/ Evlilik Ve Aile (http://www.tualimforum.com/kadinca-erkekce-evlilik-ve-aile/)
-   -   Gençlerin Hataları (http://www.tualimforum.com/kadinca-erkekce-evlilik-ve-aile/41450-genclerin-hatalari.html)

EZEL 17.12.09 22:36

Gençlerin Hataları
 
Gençlerin Hataları

Gençler ve Hata - Ailenin Hataları - Ailenin Rolü

Prof. Dr. Sunar Birsözhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg ailelerin çocuklarını yetiştirirken yaptıkları bazı hataların da çocukların suç olaylarına karışmasında etkili olduğuna dikkati çekti.

Birsözhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg “Çocukların her istediğini yapmahttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg hatalarını gizlemehttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg öğretmeninehttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg çevresine etki yapmahttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg onu hatalarından dolayı cezalandırma yerine hataları silme davranışıhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg bir sınırsızlık olarak tanımlanabilir” dedi. Bu tür tavırların çocuğa her şeyi alabileceği yönünde yanlış bir fikir vereceğini vurgulayan Birsözhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg sözlerini şöyle sürdürdü:

“Her şeyi almaya alışan çocukhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg sevdiği insandanhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg toplumdan hak etmediği halde talep eder. Sanki çevresi ona borçludur ve engel konduğu zaman bu onda huzursuzluk yaratır. Çocuk eğitiminde mutlaka bir takım sınırları koymak önemli.

BAZI DİZİLERE DİKKAT
Çocuk önce hak etmeli. Her istediğini vermek yerinehttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg hak ettiği zaman almasıhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg hatta bazı durumlarda cezahttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg acı çekmesihttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg gerekiyorsa buna katlanabilmesi gerekir.

Yoksa aileler (Çocuğumuz acı çekmesinhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg sıkıntı görmesinhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg her şeyi elde etsin) diyerek onun bütün hatalarını görmezden gelirlersehttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg o zaman sonuçta sınır tanımayan bir kişilik oluşmasına yardımcı olurlar.” Sunar Birsözhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg bazı dizi ve sinema filmleri ile bilgisayar oyunlarının da gençleri şiddete yönelttiğinihttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg gençlere bu yolla “otoritenin sadece güç yoluyla sağlandığı” şeklinde yanlış bir mesaj verildiğini söyledi.

Her çocuk masum mudur?

Birsözhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg alkol ve uyuşturucu madde alımının da olumsuz davranışları etkilediğini belirtti. Birsözhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg “Bunlar zaten azalmış olan baskıları daha da ortadan kaldırarakhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg kişiyi daha cesurhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg sınır tanımaz hale getirebiliyor ve başkalarına zarar veren davranışlar ortaya çıkabiliyor.
Burada (Her çocuk masumdur) ilkesinden hareket ediyoruz. O nedenle bu konuda yapılacak şeylerden en önemlisihttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg bunları eğitmekhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg toplumun refahını sağlamak için belli bir süre gözetim altında tutmak” dedi.


Alıntı.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 11:10 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2