tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Kadınca/Erkekce/ Evlilik Ve Aile (http://www.tualimforum.com/kadinca-erkekce-evlilik-ve-aile/)
-   -   Zor Dünyada Çocuk Yetiştirmek (http://www.tualimforum.com/kadinca-erkekce-evlilik-ve-aile/41451-zor-dunyada-cocuk-yetistirmek.html)

EZEL 17.12.09 22:37

Zor Dünyada Çocuk Yetiştirmek
 
Zor Dünyada Çocuk Yetiştirmek

Çocuk Yetiştirmek - Ailede Dikkat Edilmesi Gerekenler


Gaziantep Koleji Vakfı Özel Okullarında ‘Zor bir dünyada çocuk yetiştirmek' konulu konferansta konuşan Psikiyatris Dr. İbrahim Bilgenhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg TV ve internetin bireyler arası iletişimi ortadan kaldırdığını söyledi.

Öğrenci velilerine çocuk yetiştirmeyi anlatan Psikiyatris Dr. İbrahim Bilgenhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg teknoloji ve artan iş yükünün aile bireyleri arasında önemli iletişim eksikliğine yolaçtığını belirtti. GKV Özel Okullarında düzenlenen konferansın aileler için büyük önem taşıdığını belirten Psikiyatris Bilgenhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg bu tür eğitimlerin devam edeceğini kaydetti.

Aile içi iletişim kopukluğunun arttığını ifade eden Psikiyatris Dr. İbrahim Bilgen "İnsanların iş yoğunluğuhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg evlerde teknolojinin kullanılması aile bireyleri arasındaki iletişimi önemli ölçüde ortadan kaldırmıştır. TVhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg cep telefonlarıhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg internet kullanımının artması bireyler arasında ki iletişimi ortadan kaldırmıştır. Aileler arasında iletişimin kopması çocuk gelişimi ve yetiştirilmesinde de önemli sorunlar ortaya çıkarmıştır. Aile bireyleri arasındaki kopukluk çocukları büyük oranda etkilemekte ve çocukları yalnızlığa itmektedir" dedi.

Aile içerisindeki sorunların çözümlenebilmesi için öncelikle aile bireylerinin bir araya gelerek bu konuları konuşması ve radikal kararlar alması gerektiğini anlatan Bilgen şunları söyledi; “Ev içerisinde bir birine yabancı yetişen bireylerin gelecek dünyalarında önemli sorunlarla karşılaşacakları unutulmamalıdır.
Çocukları daha sağlıklı ortamlarda yetişebilmeleri için anne ve babaların üzerlerine düşeni yerine getirmesihttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg ne olursa olsun çocuklarına zaman ayırarak onlarla paylaşması gerekir. Anne ve babalar çocuk üzerinde olumsuz etkilere neden olacak kavgalardan ve ayrımcılıktan uzak durmalı ve çocukların psikolojisini olumsuz etkileyecek davranışlara girmemeleri gerekir."


Alıntı.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 08:45 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2