tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Kadınca/Erkekce/ Evlilik Ve Aile (http://www.tualimforum.com/kadinca-erkekce-evlilik-ve-aile/)
-   -   Onu Ailesine Bakarak Tanıyın (http://www.tualimforum.com/kadinca-erkekce-evlilik-ve-aile/41469-onu-ailesine-bakarak-taniyin.html)

EZEL 17.12.09 23:15

Onu Ailesine Bakarak Tanıyın
 
Onu Ailesine Bakarak Tanıyın

Onu Ailesine Bakarak Tanıyın. Anne babayı model alıyor mu?
Babasını ‘iş tutmayanhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg sorumluluk almada isteksiz’ olarak görmüş bir kişi ergenliğinde ‘arı gibi çalışan’ biri haline gelmek için aşırı gayret göstermiş olabilir. Ancak genç yetişkinlikte bunun yerinihttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg birden her şeye boş vermehttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg sorumluluklarını yerine getirme isteksizliği alabilir. Anne-babayı ‘temelde’ ne kadar model aldığımızhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg genç yetişkinlik döneminde yeniden canlanabilir.
. Yediği yemek ilişkinizin ne kadar süreceğini gösterir mi?
Yetiştiği ailedehttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg ‘etli patates yemeği’nin sadece etlerini tabağında bulmuş bir çocuk dahttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg sadece patateslerle idare edebileceği düşünülerek tabağında et görmemiş çocuk da; bir işte tutunmak ve sağlıklı duygusal ilişkilere başlamak /sürdürmek açısından risk altındadır. İki olumsuz uç nokta; ‘ben her zamanhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg her şeyihttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg emek sarf etmeden hak ederim’ veya ‘ben aslında hiçbir şeyi hak etmiyorum’ olarak gelişebilir.

. Geniş ailelerde beklentiler fazlalaşır mı?
Bazen aile (hatta geniş ailehttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg akrabalar) içinde bir çocuk ‘farklılığıyla’ dikkat çeker ve desteklenir. Bu çocukhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg ailenin beklentilerini gerçekleştirmeye koşullanır; ‘sen hayatını yaşa’http://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg ‘sen hep en başarılı ol’http://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg ‘sen bizim (haylaz veya uyumlu) çocuğumuz olarak kal’… İş hayatında ilerleyenhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg sosyal hayatında içe dönüklük yaşamayanhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg buna karşın uzun süreli duygusal yakınlıklardan kaçınan bir kişihttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg ailesinde ‘sorumluluk sahibi çocuk’ olarak seçilmiş olabilir. Bu kişinin uzun vadeli ve doyurucu bir ilişkiye girmekten kaçınmasıhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg ‘sorumlu olduğu diğerlerini’ hayal kırıklığına uğratmak istememesi gibi kişisel senaryolarından kaynaklanabilir.

. Kardeşlerin aile içindeki rolleri önemli
Aynı ve farklı cinsiyetten kardeşlerin aile içindeki rollerihttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg hangi kardeşin ne gibi özellikleri nedeniyle ilgi gördüğü (dış güzellikhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg cinsiyethttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg zekahttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg çalışkanlık...) de son derece önem taşır. Bu faktörler dehttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg ‘yetişkin’ dünyasında ihtiyaç duyulan temel becerileri geliştirmede yaşanan ‘psikolojik takılmalar’ı anlamada ele alınan konulardır.

alıntı


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 03:29 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2