tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Kadınca/Erkekce/ Evlilik Ve Aile (http://www.tualimforum.com/kadinca-erkekce-evlilik-ve-aile/)
-   -   Bebek Aşkı Perçinleştiriyor (http://www.tualimforum.com/kadinca-erkekce-evlilik-ve-aile/41476-bebek-aski-percinlestiriyor.html)

EZEL 17.12.09 23:23

Bebek Aşkı Perçinleştiriyor
 
Bebek Aşkı Perçinleştiriyor
http://img152.imageshack.us/img152/7671/2aile.jpg
Aileye katılan çocuklar anne ve babanın sadece ilişkisini değilhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg zamanla bütün hayatını da değiştirir. Aileye yeni bir çocuk katıldığında aşk kapıdan çıkıp gider mi? Sakın endişelenmeyin. Aranızdaki sevgihttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg bebekle daha da perçinleşebilir. Yapmanız gereken; ayrıntılara dikkat etmek…

Aileye gelen çocuk sonrası kimi zaman bir taraf kendini ihmal edilmiş kimi zaman da sevgisiz kalmış hissedebilir. Pekihttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg gerçekten çocuk geldiğinde aşk kapıdan çıkıp gider mi? Etrafınızda yakın zamanda anne – baba olmuş çiftler varsahttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg ilişkilerinde yaşanan değişiklikler sizi şaşırtabilir. Sık sık tartıştıklarına veya bir tarafın kendisini ihmal edilmiş hissetmesine şahit olabilirsiniz.
Bir çocuğun aileye katılmasıhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg kapsamlı bir hazırlığı gerektirir. Patiklerhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg tulumlarhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg çocuk bezleri doğacak olan bebeğe hazırlanan eşler için atlanmaması gereken ayrıntılardır.

Eşinizle açık açık konuşun
Oysa her şeyden önemlisi; kadın ve erkeğin yeni rolleridir. Hamilelik dönemihttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg kadının anneliğe daha yoğun adapte olması için uzun bir süre. Bir erkek eşinin karnının büyüdüğünühttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg hareket kabiliyetinin azaldığını görse bilehttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg baba olmanın anlamını tam olarak çözemez.
Çocuk doğduktan sonra ise annenin ilgisi çocuğa yöneldiğindenhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg erkekler kendilerini kolayca ihmal edilmiş hissedebilir. Bazen bu duygu huysuzlukhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg sinirlilik halihttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg ilgisizlik veya başka şekillerde kendini gösterebilir. Bunu önlemek içinhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg eşinizle her şeyi açık açık konuşmayı deneyin. Ayrıca çocuğun ilişkinizin arasındaki bir üçüncü kişi değilhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg aksine yanınızdaki üçüncü kişi olduğunu ona anlatın.

Beşik aileyi bölmesin
Eskiden kocaman bir yatağınız varken şimdi aranızda yatan minik yüzünden daha az yer kaplamalısınız. Eğer bu tanım size de uyuyorsahttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg bu durum uzun bir süre daha devam edecekhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg haberiniz olsun! Önemli olan; çocuğun aranıza giren bir faktör olmasını önlemek. Eşinizle bu konuyu konuşun.

Çocuğun aranızda yatmasıhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg ona daha çabuk ulaşabilmeniz anlamına gelir ve her iki tarafa çocukla eşit derecede ilgilenme şansı verir. Yatağı mümkün olduğunca her iki tarafa eşit yakınlığa yerleştirmeye çalışın. Böylece eşiniz sizinle aynı derecede sorumluluk sahibi olduğu hissini daha kolay kazanabilir.
Eşinizle bir iş bölümü oluşturun. Sizin kadar o da geceleri uykusunu bölüp çocukla ilgilenebilsin.

Artık üç kişilik bir ailesiniz!
Aşk ve evlilik ilişkisinin nasıl başladığını ve geliştiğini hatırlamayan yoktur. Küçük flörtlerhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg ilk buluşmahttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg ilan – ı aşkhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg evlenme teklifi ve nihayet aynı evde yaşamaya başlayan bir çift. Kadın ve erkek olarak başladığınız ilişkinizhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg çocuk sahibi olana kadar böyle sürer. Öyleyse niçin bundan sonra da bu şekilde devam etmesin?
Birbirinize daha az vakit ayırdığınızı düşünüyorsanızhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg ortak çözümler üretmeye çalışmakta yarar var. Eşinizle evde yapılabilecek aktiviteleri düşünün. Örneğin; bir DVD Player satın alabilirsiniz. Böylece evinizde çocuğunuzu ihmal ettiğinizi düşünmeden dilediğiniz filmi seyredebilirsiniz. Veya sadece eşiniz için davet havasında bir akşam yemeği hazırlayabilirsiniz. Ya da çocuğunuzu kucağınızda uyutup eski günleri konuşabilirsiniz.

alıntı


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 06:06 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2