tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Kadınca/Erkekce/ Evlilik Ve Aile (http://www.tualimforum.com/kadinca-erkekce-evlilik-ve-aile/)
-   -   Boşanma Kararı Alınca Ebeveynlikten Vazgeçmeyin (http://www.tualimforum.com/kadinca-erkekce-evlilik-ve-aile/41873-bosanma-karari-alinca-ebeveynlikten-vazgecmeyin.html)

EZEL 25.12.09 17:51

Boşanma Kararı Alınca Ebeveynlikten Vazgeçmeyin
 
Boşanma Kararı Alınca Ebeveynlikten Vazgeçmeyin


Boşanmahttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg anne ve babanın anlaşmazlığından kaynaklanıyor olsa da çocuklar genellikle bu durumdan kendilerini sorumlu tutarak bunalıma girebiliyor. Boşanmahttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg hukuksal bir kavram olarak ele alındığındahttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg ‘evlilik sözleşmesinin sona ermesi’ anlamına geliyor. Ancak ruhsal açıdan değerlendirildiğinde; ‘aile birliğinin bozulmasıhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg ailenin bölünmesine ya da bütünüyle dağılmasına yol açan ve bütün aile üyelerini hatta yakın çevredeki kişileri de sarsabilen karmaşık bir olgu’ haline dönüşüyor.

Bakırköy Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Hastanesi 13. Psikiyatri Kliniği Şefi Doç. Dr. Kemal Sayarhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg boşanan eşlerin yeterince sorumlu davranmaması durumunda çocukta uyum ve davranış sorunlarının görülebileceğine dikkat çekiyor. Bu süreçten en çok etkilenenlerin çocuklar olduğunu dile getiren Doç. Dr. Sayarhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg boşanmanın çocuğun hiç istemediği fakat kaçınılmaz olarak sonuçlarına katlanmak zorunda kaldığı bir durum olduğunu belirtiyor.

Boşanma süreci içinde yaşanan gerginlikler ve çatışmalarhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg çocuğun içe kapanmasınahttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg anne ve babası tarafından sevilmediğini düşünmesinehttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpghttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg tırnak yemehttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpghttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg içe kapanmahttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg okuldan ya da evden kaçma ya da uyuşturucu kullanma gibi davranışlar ortaya çıkabiliyor. Boşanma çocukta psikosomatik hastalıklar da gözlenmesine neden olabiliyor. Sık sık hasta olmahttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg kusmahttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg bağırsak bozulmalarıhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg kendisine ait olmayan şeyleri almahttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg uykusuzluk gibi septomlar boşanmış ailelerin çocuklarında oldukça sık rastlanan belirtiler olarak tanımlanıyor.

Yıkılan ailelerde çocukluk depresyonlarına da çok sık rastlanıldığına işaret eden Doç. Dr. Sayarhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg “Aileler ne yapıp edip çocuğun kendisini
boşanmanın sorumlusu olarak görmesini engellemeli ve çocuğun psikolojik ihtiyaçlarını karşılamaya özen göstermelidir” diyor.



alıntı


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 04:47 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2