tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Kadınca/Erkekce/ Evlilik Ve Aile (http://www.tualimforum.com/kadinca-erkekce-evlilik-ve-aile/)
-   -   Beden Dilimiz Asla Yalan Söylemez (http://www.tualimforum.com/kadinca-erkekce-evlilik-ve-aile/41881-beden-dilimiz-asla-yalan-soylemez.html)

EZEL 25.12.09 18:01

Beden Dilimiz Asla Yalan Söylemez
 
Beden Dilimiz Asla Yalan Söylemez


Eşinizin yalan söyleyip söylemediğini anlamak için bir an önce beden dilinin inceliklerini öğrenmelisiniz. Psikolojik tekniklerle insanların gerçek düşüncelerini okuyabilen uzmanlarhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg bedenlerimizin gerçekte nasıl hissettiğimiz hakkında ipuçları verdiğini söylüyor.

Psikolog Derren Brownhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg “Neye baktığınızı bildiğiniz takdirdehttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg herhangi birinin beden hareketlerinden yalancı olduğunu kolayca anlayabilirsiniz” diyor.

“Body Language-Vücut Dili” adlı kitabın yazarı Allan Pease de insanların beden dillerinin gerçek düşüncelerini kesinlikle ortaya koyduğunu iddia edenlerden. Siz de Brown ve Pease’in önerileriylehttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg

Hızlı konuşma

Sevgiliniz tane tane mi konuşuyorhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg yoksa hızlı mı? Uzmanlara görehttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg ne kadar hızlı konuşursahttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg yalan söylediğinden o kadar fazla kuşkulanabilirsiniz. Genelde insanlarhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg hızlı konuştuklarında yalanlarının ortaya çıkmayacağını düşünüyor.

Yutkunma

Bedenlerimizin yalanlarımıza bir diğer karşı koyuş biçimi ise boğazımızın işlevlerini yerine getirmesini kısıtlamak. Bu da konuşmayı zorlaştırır. Yanihttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg eğer biri yalan söylüyorsahttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg sözcükleri dışarıya çıkartmak için sık sık yutkunur.

Göz hareketleri

İşte yalanı gözlerden yakalama tekniği: Bu konuda yapmanız gereken ilk şeyhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg sevgilinize cevabını bildiğiniz soruları sormak. Birlikte olduğunuz zaman yaptığınız bir şeyi sorun. Cevabı düşünürkenhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg gözlerinin nereye gittiğini izleyin. Her zaman için bir yöne giderlerhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg bu da onun yöntemidir. Eşinizin konuşması bittikten sonra baktığı yerlerhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg

Nefes alıp verme

İşte size süper bir ipucu daha… Yalan söyleyen birinin rahat nefes alamadığını sakın unutmayın. İnsanlarhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg baskı altında olduğu zamanhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpghttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg göğsünden nefes alır.

Gülmek

Pek çok insanhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg yalan söylediğinde ilk başta çok rahat davranır. Bunun etkisi sesine de yansır. Yüksek sesle konuşur ve daha neşeli olur. Hatta gülebilir.

Eller saklanır

Biriyle samimi olduğumuz zamanhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg ellerimizi görünür kılarız. Ama yalan söylediğimizdehttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg sıkıntıdan terleyen ellerimizi arkamıza veya ceplerimize saklama eğilimi gösteririz.

alıntı


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 20:56 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2