tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Kadınca/Erkekce/ Evlilik Ve Aile (http://www.tualimforum.com/kadinca-erkekce-evlilik-ve-aile/)
-   -   Çocuğu Büyük Adam Yerine Koymak (http://www.tualimforum.com/kadinca-erkekce-evlilik-ve-aile/41885-cocugu-buyuk-adam-yerine-koymak.html)

EZEL 25.12.09 18:04

Çocuğu Büyük Adam Yerine Koymak
 
Çocuğu Büyük Adam Yerine Koymak


Evinize çok saygı ve sevgi duyduğunuz bir misafir gelsehttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg siz ona nasıl davranırsınız? Özellikle çocuğunuza bu kişinin yanında nasıl muamele edersiniz? Bunu gözünüzün önüne getirin ve çocuğunuzu ciddiye alınız. Mesele bu kadar basittir. Böyle bir misafirinizi çocuk ile birlikte olduğunuz zaman hayalinizde baş köşeye oturtunuzhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg sanki o varmış gibi çocuğunuzla konuşunuz.

Yahut ta bu misafiriniz çocuğunuzdurhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg öyle düşününüz ve ona göre hareket ediniz. Normali budur. Ev içersindeki bir diğer bireyle de aynı şekilde davranış içinde olmamız uygundur. Görüldüğü gibi samimiyet adı altında karşılıklı haklar yenebilmektedir. Böyle düşünerek hareket edecek olursakhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg resmi davranacağız. Öyle yerli yersiz samimiyeti aklımızdan çıkarmalıyız. Samimiyet demek sevgili yavrumuzahttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg eşimizehttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpghttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg

Samimiyet demek onu aşağılamak vs demek değildir. Samimiyetin ne olup ne olmadığı önce her şey bir tarafı bırakılıp öğrenilmelidir. Söylenen sözler yerine göre bir bir ele alınarak önce sözlük anlamları verilmeli ondan sonra da o kelimeler açıklanmalıdır. Samimiyetle söylüyorum ki bu küçük sanılan meseleler başımıza büyük sorunlar açabilmektedir. İnsanların kalbini kırarakhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg onları küçülterekhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg onların hakkını yiyerek onları ağlatarak samimiyet mi olur. Böyle samimiyet olmasın daha iyidir. Samimiyet ile laubaliliği birbirinden ayırmak gereklidir Canımız eğlenmek istiyorsahttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg hıncımızı birilerinden çıkarmak istiyorsakhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg boy hedefi olarak sevgili yavrularımızı veya evimizdeki sevgili yakınlarımızı gözümüze kestirmemeliyiz. En güzeli böyle durumlarda "stresle mücadele tekniklerini bilerekhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg onlara uygun haller içersinde olmayız. Tabii böyle davranırsak yani başkasına sinirlenip hıncımızı evdeki sevgililerimizden almak istersekhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg onlar da haliyle boş durmayacaklarhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg bizim yaptığımız o icabında kaba davranış veya söz için cevap vereceklerdirhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg karşı davranış içersinde olacaklardır. O zaman ne olacaktır. Zaten sinirliyizhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg bu davranış bizi normalin üzerinde etkileyebilecektir. Böyle durup dururken sorun çıkartabileceğiz.

Öyle büyük prensiplerihttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg büyük kanunları hatırlayıp durmayalımhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg biraz da küçük olaylara kelimelerehttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg davranışlara eğilelim. Büyük işleri düşüneceğiz derkenhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg küçücük meşeler içinde boğuluvermek de çok görülmektedir. Denizi geçip de küçücük suda boğulmak diye bir şey vardır. Böyle olmamalıdır. Samimiyet istiyorsakhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg dost istiyorsakhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg bunu ilk önce kendi içimizde kendi gönlümüzdehttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg kendi benliğimizde aramalıyızhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg bulmalıyız. İster çocuğumuzhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg ister eşimiz olsunhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg kim olursa olsun beşeri münasebetlerin usulü vardır. Buna dikkat edilmezse güya samimiyiz zannettiğimiz kimselerden bile çok üzücü yanıtlar alabiliriz.

İşte aile sorunlarının çoğunu da böyle küçücük meselelerhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpghttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg çocuk gençlik meselelerimizde giderek büyük sorunlar ortaya koyabilmektedir. Direksiyon başında olan herkes trafik kaidelerinin hepsine dikkat etmelidir. O küçük tedbir deyip de ihmal doğru değildir. Küçük ihmaller büyük felaketler doğurabilirlerhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg örnekler çoktur. Her zaman olduğu gibi burada da arabahttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg şoför örneğimizi hatırlatmış olduk. Bu örnek klasiktirhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpghttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg çocuk ise araba (otomobil) gibi düşünülerek onun iyi sevk ve idare edilmesi gereği açıktır. Demek ki çocuğa yönlendirme teknikleri bakış açısına göre söyleyecek olursak samimiyiz diye ulu orta rasgele konuşmamalıhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpghttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg saydığımızhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg değer verdiğimiz bir misafirimiz evimize geldiğinde ona nasıl davranırsak ona da öyle davranmalıyız.

Bunu yapmacık olarak değilhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg gerçek bir içtenlikle yapabilmeliyiz. Veya öyle bir misafirin yanında çocuğumuza nasıl davranacaksakhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg o misafirimizi hayalimizde evin baş köşesine oturtmalıhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg çocuk ile münasebetlerimizi bu şekilde reorganize etmeliyiz. Çocuğun yaşına göre açık bir teyp gibi her türlü olumluhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg olumsuz etkiye açık olduğu bilinmelidir. Daha sonra çatlak sesler duyulmak istenmiyorsahttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg bu bilgiler iyi değerlendirilmelidir. Çocuğu yönlendirmek zor değildir. Küçük küçük bilgilerihttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg teknikleri usulleri vardır. Hepsi bundan ibarettir. Amatör bir şoför olabilmenin zorluğu nedirhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg buna benzetmek mümkündür. Amatör şoförlük yapmak içinhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg arabayı inşa eden makine mühendisihttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg ileri uzmanlık sahibi kimselerin bilgisini bilmeye gerek yoktur.

Prof.Dr.Kemal Çakmaklı


Alıntı


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 22:35 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2