tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Kadınca/Erkekce/ Evlilik Ve Aile (http://www.tualimforum.com/kadinca-erkekce-evlilik-ve-aile/)
-   -   Ailede Beş S Kuralı (http://www.tualimforum.com/kadinca-erkekce-evlilik-ve-aile/41886-ailede-bes-s-kurali.html)

EZEL 25.12.09 18:05

Ailede Beş S Kuralı
 
Ailede Beş S Kuralı


Ailesindeki uyumlu beraberliğin sırrını ‘beş S birliği’ adıyla formüle eden Mehmet Paksuhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg bu formülü şöyle anlatıyor:
1. Sofra birliği: Aile günde en az bir defa sofrada bir araya gelmeli. Çocuklar itişip kakışsa da bu önemlidir.
2. Seccade birliği: Ailedeki herkes namazlarını kılmalı. Dini yaşamada ayrılıklar varsa ailede sorunlar çıkar.
3. Seyahat birliği: Aile fertleri birlikte dışarıda vakit geçirebilmeli. Ebeveynler çocuklarla beraber dışarıda herkesin sevdiği şeyleri yapabilmeli.
4. Sayfa birliği: Evde herkesin kitap okuma alışkanlığı olmalı. Evde TV olmayınca çocuklar ders çalıştıktan sonra bizim gibi kitap okumaya alıştı. Doğal bir okuma faaliyetimiz var.
5. Sevgi birliği: Bu dört S birliği oluştuktan sonra sevgi birliği zaten kendiliğinden ortaya çıkıyor.
Fatma Hanım ise “Allah(cc) yürü dedihttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg yürüdük. Allah (cc) yürü demese kim ne yapabilir?” diyor. Allah da korudu bizi. Birimiz bin oldu. Allah bereket verdi. Kazancımız arttı. Birikimlerimizle aldığımız mülkler zamanla değerlendi. Allah nasip ediyor. Bu hizmetin bereketidir bu. Verdikçe çoğalıyor üstelik. İmkanı olan herkesin bu değirmene elindeki suyu dökmesi lazım. Önemli olan az ya da çok olması değil samimiyet ve ihlastır. Çünkühttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg verdikçe eksilmiyorhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg artıyor.
- Allahü Azimüşşanhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg Adem Aleyhisselam’ı topraktan yarattığında bedenine önce aklı koydu. Akıllı bir adam oldu. Sonra öfkeyi yarattıhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg
- Ben dedi Adem’in bedenine giremem. Çünkü orada akıl vardır! Akılla ikimiz bir yerde asla duramayız!.. Buyurdu ki:
- Ey öfke! Sen Adem’in bedenine doğru yönel. Akıl senin geldiğini görünce hemen çıkıp giderhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg kendi yerini sana bırakır. Böylece sen de akılsız kalan Adem’in bedeninde istediğin akıl dışı işleri icra edersin... Ebu Müslim burada der ki: - İşte biz hanımla bu konuda anlaştıkhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg dedik ki; mademki insana öfke gelince akıl çıkıp gidiyorhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg insan öfkeli anında akılsızın biri oluyorhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg yani delinin ta kendisi haline geliyor. Öyle ise evde kim öfkelenirse sanki o an o delidir. Deliye karşı ise bir veli lazımdır. Ben öfkelenirsem hemen farkına varacaksınhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg sabır gösterip ters cevap vermeyecekhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg veli rolüne gireceksin. Çünkü ben o an deli sayıldığımdan ‘deli adamdan her şey beklenir’ diyerek veli sabrını göstereceksin. Öfkem gidip de aklım başıma gelinceye kadar bir deliye bir veli rolünü sürdüreceksin...
“Görünüşte ateşhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg tencerenin altındadır; ama anlam bakımından ateşhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpghttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg anlamıysa içeride; can sevgilisinin anlamıhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg kan gibi damarların içindedir.” (Hz. Mevlana - Mesnevi)
Haşere; temiz olmayanhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg sahipsiz yerlere dadanır.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 03:38 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2