tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Kadınca/Erkekce/ Evlilik Ve Aile (http://www.tualimforum.com/kadinca-erkekce-evlilik-ve-aile/)
-   -   Aldatılmamak İçin Güçlü Kadın Olmalısınız (http://www.tualimforum.com/kadinca-erkekce-evlilik-ve-aile/42288-aldatilmamak-icin-guclu-kadin-olmalisiniz.html)

EZEL 02.01.10 08:00

Aldatılmamak İçin Güçlü Kadın Olmalısınız
 
Aldatılmamak İçin Güçlü Kadın Olmalısınız

Uzmanlarhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg ihanete uğramak istemeyen kadınların kocalarına karşı acizhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg çaresiz ve kayıtsız şartsız affedicihttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg kabullenici olmamalarınıhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg gerektiğinde onu terk edebileceklerini belli etmelerini tavsiye ediyor.

Uzmanlara görehttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg karısı güçsüzhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg sessiz ve her durumda affedici olan erkeklerhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg daha çok ihanet ediyor. Yani ihaneti engellemek biraz da kadının elinde. Kadınhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg aldatılmayı affetmeyeceğini ve böyle bir durumda kocasınıhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg gözünün yaşına bakmadan boşayabileceğini belli edersehttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg erkek kolay kolay ihanete cesaret edemiyor.
Prof. Dr. Sedat Özkanhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg kadınlarahttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg eşlerini eve bağlamak için şu önerilerde bulunuyor:
Kölesi olmayın
- Gerektiğinde onu terk edebileceğinizi hissettirin.
- Çaresiz ve aciz bir şekilde yalvarıcı olursanızhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg ilişkideki özen ve duyarlılık azalırhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg erkek daha çok hata yapar.
- Her durumda affedici olmayın. Kayıtsız şartsız kabullenici olmayın. Gerektiğinde ‘Hayır ben yokum’ diyebilme cesaretine sahip olun.
- Kulluk zihniyetiyle eşlik olmaz. Bu durumda erkeğin karısına olan saygısı da azalır. Sonuçta da farklı arayışlara girer.
- Erkekhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg güçsüz kadın karşısında da arayışa girer.
- Kocanıza mahkumhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg mecbur kadın imajını silin. Kişiliklihttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg onurluhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg şahsiyetli bir birey olun. Kocanızın kulu ve kölesi olmayın.
Yeni heyecanlar
- Kadınlarınhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg önce sağlam bir karakterihttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg sonra iyi bir mesleği ve kendilerini kimseye muhtaç etmeyecek bir işi olmalı. Ekonomik özgürlük çok önemli. Çünkü ekonomik özgürlüğü olan bir kadınhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg kendinden daha emindir.
- Muhtaç olduğunuz için değilhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg eşinizi sevdiğiniz için evliliğinizi sürdürün.
- Zaman içinde kronik bir özensizliğe yönelmeyin. İlişkiye her gün yeni bir heyecan katma konusunda çaba içinde olun.
- Annelik rollerini yaparkenhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg eşlik ve kadınlık rollerini azaltmayın.
- Sürekli suçlayıcı değilhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg çözüm üretici olun. Problemler karşısında ortak çözümler üretin.
- Sorunlarınızı adım adımhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg eşinizle birlikte çözüme kavuşturun. Adam gibi tartışmalıhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg adam gibi sevişmeli. Suçlamadanhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg dışlamadanhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg reddetmeden sorunları çözün.
Cadılık yapmayın
- Geçmişle bağlantı kurmadanhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg aileyle bağlantı kurmadan sorunlar çözülmeli. ‘Sen zaten’ diye başlayan cümleler kurmayın.
- Küsmedenhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg kriz geçirmedenhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpghiddet göstermeden sorunları çözün. Mantıksal düşünmeyi bilin.
- Sorunlar karşısında cadılık yapmayın ama aciz de olmayın.

Özgüveniniz olsun.
- Yanlışlardan kocanıza hakaret ederek sıyrılmaya çalışmayın.
- Yargıç gibi davranmayınhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg kocanıza emir vermeyin. Anlamakhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg bir değişimi gerçekleştirmek için temel unsurdur. Kocanızı anlamadan değiştirmeye çalışırsanızhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg aranızdaki anlaşılmazlık daha da artar. İnsanların beyinlerinihttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg yüreklerini anlamak ve tanımak gerekiyor.
- Çocuklar hakkında eşinizle birlikte karar verin.
- Evliliklerde sorunların çıkması çok doğal. Sorunları inkar etmek de felaketleştirmek de yanlış.

alıntı


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 07:24 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2