tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Knight Online (http://www.tualimforum.com/knight-online/)
-   -   Asasların en iyi combo su!.. (http://www.tualimforum.com/knight-online/13583-asaslarin-en-iyi-combo-su.html)

Mavi Lord 31.08.08 07:19

Asasların en iyi combo su!..
 

Asasların en iyi combo su!..

En iyi combo diye bişey yok combo ların hepsi aynıdır..combo nun mantığı atağa r yi dahil edip* atak animasyonunu keserek skilllerin kullanılma hızını arttırmaktır.. comboda önemli olan şey ise skilleri fail olmadan vurabilmektir.. bu da zamanlama ve dikkat işidir..

=== tank combo ===

3 çeşidi vardır
1 w-r-skill
2 s-r-skill
3 r-r-skill

hepsinin iyi yönleri var..

yaratık keserken w-r skill i etkili bir şekilde kullanabilirseniz atak hızı ve boyutu küçük olan yaratıklar size vuramaz.. peki nasıl yapılır bu? yaratık önünüzde.. r yaptınız yanına gittiniz.. yaratığın dibindesiniz.. tam skill i vurduktan sonra w ye biraz uzun (tam yaratığın öteki tarafına geçene kadar) basılı tutarsınız.. sonra hızlıca r + skill yaparsınız.. sonra vakit kaybetmeden gene w ile öteki tarafa geçersiniz.. eğer doğru yapabilirseniz* yaratık size dönüp vuramadan sürekli onun arkasına geçip skilleri boşaltırsınız.. bu hiç r kullanmadan üçgen çizerek yapılan slide ın (kayarak skill vurma) comboya uyarlanmış biçimidir.. knight taki yaratıklarda AI düşük olduğu için (AI = artificial intelligence = yapay zeka) bu şekilde onları aldatmak mümkün.. bir yaratığa vurduğunuzda yarım daire şeklinde bir patika çizerek kaçtığınızda yaratık sizi dairenin çapından takip etmez (en kısa yoldan) aksine sizin izlediğiniz yoldan takip eder.. aslında npc lerin AI ı programlanırken takip sırasında yaratığın izleyeceği yolun* sizin t1 ve t2 zamanlarında bulunduğunuz kordinatların delta t=0 a giderken bulunduğunuz kordinata çizilen düz çizgi olması gerektiği şeklinde tanımlansa bu şekilde dmg yemeden yaratık kesmek mümkün olmazdı.. bu çok kolay bir algoritmadır.. knight programcılarının bunu yapmamış olması acaba özensiz olmalarından mı yoksa özellikle mi yapay zekayı düşük tuttuklarındandır bilinmez...

neyse fazla matematiğe ve detaya girmeyelim.. devam edelim..

s-r combonun yaratık keserken herhangi bir avantajı yoktur..

r-r combonun avantajı ise klavyeden tek tuşa basarsınız.. hatta skill rr skill rr şeklinde yapmaya bile gerek yok.. sürekli rrrrrrrrrr basarken saniyede bir skillere basarsınız o da olur.. dediğim gibi herşey zamanlama..

PvP de :

w-r combo yaparken siz kendinizi adamın üstüne abanıyor görürsünüz.. ama aslında server tarafında siz adamın bi arkasında bi önünde bi yanında olursunuz.. ne demek istediğimi anlamak için şunu yapın.. herhangi bir yaratığı w ya basılı tutarak koşarken z ile seçin.. yaklaştığınızda sürekli skill vurun.. yaratığın bi o yanında bi öbür yanında kayarak vurursunuz.. işte bahsettiğim olay bu.. server tarafında durum PvP de aynen böyle her ne kadar siz kendi ekranınızda farklı görsenizde.. bu yüzden mesela cz de towerların atış mesafesi (range) wardır hani.. siz o range in dışında olan bi adama w-r combo yaptığınızda kendinizi riskli alanın dışında görmenize rağmen kuleden gelen oka yatarsınız.. bunun nedeni yukarıda bahsettiğim şeydir.. peki avantajı nedir bunun? w-r combo ile düşman etrafında hareket ettiğiniz için mesafe farklılığı oluşur ve karşıdakinin skillerini fail ettirme şansınız artar.. (mesafe-zamanlama ayarlayamamasından dolayı) yalnız bi sorun var.. aynı şey sizin içinde geçerli

s-r combo PvP de okçulara karşı işe yarar.. 5 li ve 3 lü oktan size isabet eden ok sayısını azaltır.. bunun için s ye biraz daha fazla basılı tutarsınız.. ayrıca w-r skill kullananlara karşı kullanılacak en iyi combodur.. çünkü onun aradaki mesafeyi fazlaca açmasına sebep olur ve sizin skill iniz fail olmaz onun ki olur.. (çünkü s-r de yüzünüz hep düşmana dönük olur* w-r de ise arkasına geçtiğinizde ona dönmek için ufak bi zaman geçer.. işte tam o sırada vurduğunuz skiller fail olur)

aslında bunlar lafta biraz yavan kalıo.. video lu anlatım yapmak isterdim ama şu an onun için vaktim yok..

neyse devam..

r-r combo ise priest ların heal skillerini* debuff skillerini kesmek için birebirdir.. bunu yapmak için biraz uğraşmanız gerekio.. ufak bir tüyo: zamanlama ve animasyona dikkat..

=== koşarak combo yapmak ===

w ya basılı tutarsınız.. r ye bir kere bastığınızda sürekli adamı takip edecektir.. yaklaştığınızda r atağını yaparken skill vurursunuz sonra hemen rr.. 1 saniye geçer gene skill.. böyle devam.. (bu sırada w sürekli basılı bu arada) (müzisyen arkadaşlar.. 3leme şeklinde yapabilirsiniz.. 60 metronomda 3leme kusursuz bir combodur )

weya sürekli rrrrrrr basarsınız.. skill vuracak mesafeye geldiğinde başlarsınız saniyede bir skill kullanmaya..

bu tank r-r combonun aynısıdır bi yerde.. tek fark w ya sürekli basılı tutulmasıdır..

sanırım söyleyeceklerim bu kadar.. şu an için aklıma başka bişey gelmio.. zaten yoruldum baya gelsede söylemem

hadi kolay gelsin hepinize..

bol combolu günler..


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 02:35 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2