tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Köpekler (http://www.tualimforum.com/kopekler/)
-   -   Japon Akitası (Atika inu)-Japon Akitası Hakkında Genel Bilgi (http://www.tualimforum.com/kopekler/44063-japon-akitasi-atika-inu-japon-akitasi-hakkinda-genel-bilgi.html)

Fenci 02.04.10 23:39

Japon Akitası (Atika inu)-Japon Akitası Hakkında Genel Bilgi
 
Japon Akitası (Atika inu)-Japon Akitası Hakkında Genel Bilgi


http://img143.imageshack.us/img143/4636/japonakita.jpg
Japon Akitası (Atika inu)

Akita, en büyük Japon bekçi köpeği türüdür. Soğuk iklim köpeğidir. Çok iyi yüzer. Sakin, akıllı, ve cesurdur. Koruma köpeği olarak görev yapar. Diğer köpek ve ev hayvanlarıyla pek geçinemez. Bu nedenle başka hayvanlarla bir aradaylen onu serbest bırakmak doğru olmaz. Birlikte yaşadığı çocuklara karşıhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpghoşgörülüdür, ama yabancı çocukların kendisine yaklaşmasına izin vermez. Fazla havlamaz, ama ilginç bir ses tonuhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgvardır. Uzun yürüyüşler yapmayı sever.

Japon Akita Köpeği Özellikleri
Yüksek, sağlam bedenli, dik kulaklı, kıvrık kuyruklu bir köpek olan akitanın omuzdan yere yüksekliği 61-71 cm, ağırlığı 35-55 kg'dır. Koku alma duyusunun, güçlülüğü ve dayanıklılığıyla tanınır. Dişisi bir doğumda 7-8 yavru doğurur. Yüzyıllar boyunca Japonya'da yalnızca soylularının yetişmesine izin verilen akita günümüzde dünyanın her yerinde bekçi köpeğihttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgolarak kullanılmaktadır.

1931'de Japon hükümeti tarafından "ulusal anıt" ve "ulusal hazine"lerden biri ilan edilmiştir. II. Dünya Savaşı sonrası yok olma tehlikesi geçiren tür, sayı olarak 2 düzünenin altına indi. Tür, Türü yetiştirmeye hayatını adayanhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgMorie Sawataishi tarafından korunmuştur. Bu konuda ile ilgili Martha Sherrill tarafından Dog Man An Uncommon Life onhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpga Faraway Mountain isimli bir kitap basılmıştır.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 14:04 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2