tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Köpekler (http://www.tualimforum.com/kopekler/)
-   -   Setter Köpek Cinsi - İngiliz Setter Av Köpeği - Setter Köpeği Resimleri (http://www.tualimforum.com/kopekler/45604-setter-kopek-cinsi-ingiliz-setter-av-kopegi-setter-kopegi-resimleri.html)

Fenci 28.05.10 21:52

Setter Köpek Cinsi - İngiliz Setter Av Köpeği - Setter Köpeği Resimleri
 
Setter Köpek Cinsi - İngiliz Setter Av Köpeği - Setter Köpeği Resimleri

http://img9.imageshack.us/img9/8543/ingilizsetter13.jpg

Setter Köpek Cinsi - İngiliz Setter Av Köpeği

Temel Özellikleri

Sakin, duyarlı, canlı, insan dostu ve duyguludur. Refleksleri iyidir. Disiplinli ama coşkuludur. Sabırla ve ikna yoluyla eğitilmeye çok yatkındır.

Neler Yapar?

İsminden de anlaşıldığı gibi avı fark ettiği zaman yarı oturma vaziyetine geçer. En değerlihttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgyeteneklerinden biri mükemmel koku alma duyusudur. Saatlerce önce geçip gitmiş bir hayvanın kokusunu bile alabilir.

Ayrıca hızlı, yorulmaz, hareketli ve güçlüdür. Her türlü araziye, sularla kaplı olanlara bile, uyumhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgsağlayabilir. Kötü hava koşullarına ve yaz sıcağına dayanıklıdır. Her türlü avda kullanılır ve efendisiyle uyum içinde çalışır.

Kökeni

İlk setter 1500 yılında Fransa’da İspanyol ve Fransız pointerlerinden elde edilmiştir. üç yüzyıl sonra Büyük Britanya’ya getirildi ve burada son derece zeki bir köpekhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgyetiştiricisi olan Edward Lawerack tarafından geliştirildi. Lawerack settere bugün de bilinen güzel bir biçim ve harika bir karakter kazandırdı.

çok iştahlı olduğu için şişmanlama eğilimi vardır. Evde ve bahçede yaşayabilir. Ancak birkaç saathttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgözgür olabilmek için yüksek çitlerin üzerinden atladığı ya da tüneller kazdığı bilinmektedir.

Tuna 16.04.19 00:56

Setter Köpek Cinsi - İngiliz Setter Av Köpeği - Setter Köpeği Resimleri
 
Setter Köpek Cinsi - İngiliz Setter Av Köpeği - Setter Köpeği Resimleri

Teşekkürler


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 17:52 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2