tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Köpekler (http://www.tualimforum.com/kopekler/)
-   -   Bokser Köpek Cinsi ve Özellikleri - Bokser Köpeği Genel Bilgi-Bokser Köpeği Resimleri (http://www.tualimforum.com/kopekler/45609-bokser-kopek-cinsi-ve-ozellikleri-bokser-kopegi-genel-bilgi-bokser-kopegi-resimleri.html)

Fenci 28.05.10 22:15

Bokser Köpek Cinsi ve Özellikleri - Bokser Köpeği Genel Bilgi-Bokser Köpeği Resimleri
 
Bokser Köpek Cinsi ve Özellikleri - Bokser Köpeği Genel Bilgi-Bokser Köpeği Resimleri

http://img10.imageshack.us/img10/8500/bokser5.jpg

Bokser Köpek Cinsi

Bokser (İngilizce: Boxer), orta irilikte, dolgun ama güçlü ve kendine özgü bir biçimi olan bekçi köpeği ırkı.

Özellikler

Cesareti ve dayanıklılığı, zeka, gözüpeklik, çeviklik ve gücü birleştiren bokserin yüksekliği, omuzdanhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgyere kadar yaklaşık 53-64 cm, ağırlığı 30 kg kadardır. Kısa, parlak,http://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgyumuşak derisi, kızıl ya da kahverengi zemin üstüne benekli ya da çizgili ya da ayak, göğüs ve kafada beyaz çizgilidir.

Tarih

İlk olarak 19. yüzyıl'da Almanya'da üretilen bokser ırkı, bütün buldok ırklarıyla akrabadır. 1950'lerin ortasında beğenilen ırklar arasına girmişse de günümüzde eskisi kadarhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgyaygın değildir. Bütün buldoklar gibi, modern bokserin ataları köpek ve boğa döğüşleri için yetiştirilirlerdi. 19. yüzyıl'da bu sporlarhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgyasadışı sayılınca bokserler Almanya'da polis köpeği olarak yetiştirilmeye başlanmıştır.

Fenci 13.07.10 23:57

Boxer Köpek Nedir - Boxer Hakkında Genel Bigi
 
Boxer Köpek Nedir - Boxer Hakkında Genel Bigi

Kökeni:
Resmi, ilk kez bir Flaman dokumasında yer almıştır, Fakat busanatçının hayalgücünden kaynaklanmış da olabilir. Çünkü boyercinsi o sırada mevcut değildi. Bu cins 1850 yılında Münih'de bullenbeisser mastiffi ile bulldogun çiftleşlirilmesiyle geliştirildi. Bu cinslerin ilki, ayı avında kullanıldı; ikincisi ise, boğalarla dövüşmek için. Atalarının vahşi içgüdülerinin bu geçmişten kaynaklandığı düşünülmektedir.

Tanımı:
Boxer en güzel çirkin köpek olarak tanımlan mıştır, Başı vücuduyla orantılı. etsiz ve kırışıksız olmalıdır. Üst çenesi, alt çenesinden biraz daha çıkık ve yukarı doğru kıvrıktır. Agzı kapalı olduğu zaman dili ve dişleri gözükmez. Burnuhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgbüyük ve siyah burun delikleri açıklır. Kulaklar: dik durur. uçları kesiktir. Gözler: siyah. Yüz; yuvarlak, güçlü ve kaslı: sarkık değildir. Vücut köşeli olmalıdır.

Kuyruk: çok kısa ve dik duruşlu. Ön bacaklar düz ve paraleldir.

Yükseklik: erkeklerde 57-63 cm. dişilerde 52.2-58.4 cm.

Ağırlık: erkeklerde 30-32 kg., dişilerde 24-25 kg.

Kişiliği: Boxer çok iyi huylu ve sadık bir köpektir, Kin duymaz ve özellikle çocuklarla arası iyidir. Kolay eğitilir.

Kullanımı:

Boxer polis faaliyetlerinde ayrıca bekçi köpeği, muhafiz ve körler için rehber olarak kullanılır. Daha önemlisi sevimli ve canlı bir arkadaş olarak büyük değer taşır.http://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgHoşgörülü , oyuncu bir köpektir. Ancak yabancılara karşı kuşkucudur . Egzersizden hoşlanır. sıksık uzun yürüyüşlere çıkarılmalıdır.

Not: Boxer uzun ömürlü blr köpek değildir. Genelikle on yaşına kadar yaşayamaz. Romatizmaya yakalanabilir. Bu nedenla yağmurlu havalarda yürüyüşe çıkarılmamalıdır, Dişleri sık sık veteriner bakımı gerektirir.

Kartal 16.12.19 15:45

Bokser Köpek Cinsi ve Özellikleri - Bokser Köpeği Genel Bilgi-Bokser Köpeği Resimleri
 
Bokser Köpek Cinsi ve Özellikleri - Bokser Köpeği Genel Bilgi-Bokser Köpeği Resimleri

Teşekkürler


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 20:56 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2